StoryEditorOCM
ĐiradaPROSLAVA OBLJETNICE

Državni arhiv u Zadru slavi 400 godina: Okrugli stol o značaju i korištenju arhivskog gradiva

Piše Zadarski.hr
10. listopada 2024. - 09:35

Državni arhiv u Zadru povodom cjelogodišnjeg obilježavanja 400. obljetnice svojega utemeljenja organizira Okrugli stol na temu “Arhivsko gradivo Državnog arhiva u Zadru – značaj i korištenje”.

Cilj Okruglog stola je okupiti korisnike arhivskog gradiva i zainteresiranu stručnu i znanstvenu javnost te ukazati na važnost arhivskog gradiva kao izvora za povijesna i druga istraživanja. Istaknut će se i otvorenost Arhiva prema široj javnosti, odnosno prema svima koji iz bilo kojih razloga žele koristiti pisanu baštinu. Također će se ukazati i na moguća poboljšanja u vidu lakše dostupnosti arhivskih izvora.

image

Državni arhiv Zadar

Državni Arhiv Zadar/Slobodna Dalmacija

Sudionici Okruglog stola prof. dr. sc. Josip Faričić, rektor Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Ante Bralić i prof. dr. sc. Kristijan Juran s Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Marko Trogrlić i prof. dr. sc. Josip Vrandečić s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, ing. građ. Josip Desnica, istraživač rodoslovlja, podijelit će svoja iskustva kao istraživača i korisnika Arhiva. Razgovor će moderirati ravnatelj Arhiva doc. dr. sc. Ante Gverić.

Okrugli stol održat će se u čitaonici Državnog arhiva u Zadru u utorak, 15. listopada, s početkom u 11 sati.

 

15. listopad 2024 14:01