StoryEditorOCM
ĐiradaOD 20 SATI

Akademski slikar Valentino Radman večeras otvara izložbu ulja na platnu u caffe galeriji Gina, majstor za portrete izložit će presjek raznih radova

Piše M.K.
16. svibnja 2023. - 10:52

Zadarski akademski slikar Valentino Radman večeras u 20 sati otvara izložbu svojih slika u caffe galeriji Gina.

- Izložit ću petnaestak ulja na platnu nastalih od prošle mi izložbe u Kapetanovoj kuli. Prostor caffe galerije je neformalan pa je takva i koncepcija izložbe: nije stroga već je više sažeti presjek kroz različite cikluse slika koji se međusobno tematski i formalno razlikuju. Bit će portreta, gradskih veduta i slobodnijih kompozicija, poluapstraktnih i apstraktnih.  Portrete, koji su mi specijalnost, birao sam tako da pokažu različite pristupe figuraciji koji su karakterizirali pojedine faze mog rada - kazao nam je Valentino uoči otvorenja izložbe.

image

Valentino Radman izložba

Valentino Radman/Slobodna Dalmacija

Valentino Radman diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Predaje učenicima umjetnost u Gimnaziji Frane Petrića u Zadru. 

Uže područje zanimanja mu je klasična metoda gradnje slike tehnikom ulja na platnu/panelu, kakva se primjenjivala tijekom visoke renesanse, baroka i slikarstva devetnaestoga stoljeća. Osim slikarstvom bavi se grafičkim dizajnom, ilustracijom i fotografijom.

image

Valentino Radman izložba

Valentino Radman/Slobodna Dalmacija

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar. Imao je nekoliko samostalnih i više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Slike mu se nalaze u državnim institucijama i privatnim kolekcijama u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Vatikanu, kolekciji švedskog kralja, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama. Jedan od njegovih portreta odabran je u finale međunarodnog natječaja "ARC International Salon Competition, a njegovi radovi uvršteni su i u američki godišnjak najboljih svjetskih crteža: "Strokes of Genius - Best of Drawing".

image

Valentino Radman izložba

Valentino Radman/Slobodna Dalmacija
04. svibanj 2024 09:28