StoryEditorOCM
4 kantunaSLUČAJ DR. ŽUVELE

Župan Longin: ‘To je interna stvar Doma zdravlja. Nije vrijeme za širenje panike, politikantstvo i samopromociju pojedinaca‘

Piše Ivica Nevešćanin
5. travnja 2020. - 14:14

Zadarski župan Božidar Longin komentirao je za Zadarski.hr opomenu pred otkaz koju je dobio dr. Ivo Žuvela od ravnateljice Doma zdravlja Renate Bek zbog navodnog uznemiravanja javnosti neistinitim infomacijama.

- To je interna stvar unutar Doma zdravlja i ravnateljica je vjerojatno procijenila da postoje razlozi za ovaj potez. Smatram da u ovim trenucima svi moramo snositi odgovornost za svoje postupke. Više sam puta pozivao na smirenost, strpljivost i solidarnost, jer smo svi na istoj liniji borbe s koronavirusom. Trenutno je prioritet borba s epidemijom, a nije vrijeme za bespotrebno širenje panike, politikantstvo i samopromociju pojedinaca.

Kad prođe ova epidemija, napravit ćemo analizu i utvrditi jesu li sve službe i ustanove u potpunosti odgovorile na ove izazove. Zdravstvene ustanove su dobivale zaštitnu opremu u skladu s mogućnostima na tržištu, a prioritetna je zaštita onih koji su svakodnevno najizloženiji mogućoj zarazi - djelatnika Opće bolnice Zadar, COVID ambulante i bolnice u Biogradu kao i djelatnika hitne pomoći, saniteta te policijskih službenika koji su na punktovima. 

24. travanj 2024 16:13