StoryEditorOCM
4 kantuna‘LA VERDAD VERDADERA‘

Zadarski student Nikola Marinković promovirao svoj prvi roman: ‘Ono o čemu sam toliko dugo pričao napokon je tu!‘

Piše Zadarski.hr
16. listopada 2022. - 12:01

Nikola Marinković, prvostupnik hrvatskog jezika i književnosti Sveučilišta u Zadru u subotu je u klubu ‘Kult‘ u Varoši promovirao svoj roman prvijenac ‘La verdad verdadera‘.

Knjiga je izašla je u izdanju izdavačke kuće Diligo Liber koju je predstavljala Kristina Koren Kudelić. O knjizi je govorio doc. dr. Nenad Vertovšek.

- Ono o čemu sam toliko dugo pričao napokon je tu. Neki ga zovu Pravom, neki Istinitom istinom, ali moj prvi roman “La verdad verdadera” napokon je tu! Neopisiv je osjećaj uživo ga držati u rukama! - izjavio je Marinković.

-Kako je u knjizi i naglašeno, to je priča o ljudima za ljude. Nadam se da će se knjiga čitati u budućnosti i vjerujem da se svi mogu u njoj pronaći -kazao je mladi autor.

Naslovnicu je izradio poznati zadarski umjetnik Branimir Čakić. Crtež je iz njegove zbirke crteža Divovi i bunari.

Uz prigodan glazbeni program istaknulo se još i kako je u budućnosti u planu zvučno izdanje, kako bi knjiga bila dostupna svima. Autor je naglasio kako je moguć i nastavak, a iza sebe osim završenog preddiplomskog studija kroatistike, ima i dramu Savršen par, koja je objavljena u digitalnom izdanju, na portalu Digitalne knjige.com. Pohvalio je i izdavače koji su mu pružili podršku i stvaralačku slobodu, istaknuvši da se u Kulta i Dišpeta osjeća kao kod kuće.

Promocija je uz ostale uzvanike privukla i brojne poznate Zadrane.  Zagrebačka promocija prvijenca ovog perspektivnog i mladog zadarskog autora trebala bi biti u prosincu.

 

 

 

01. srpanj 2024 04:42