StoryEditorOCM
4 kantunaLIPO JE BIT PTICA

Zadarska umirovljenica s padobranom je skočila čak 360 puta: ‘Počelo je skroz slučajno. A nikad neću zaboraviti Grobnik‘

Piše Ana Vučetić Škrbić
13. lipnja 2024. - 23:12
Umirovljena 73-godisnja Bjanka Pavin s Puntamike sve je do lani bila aktivna medjunarodna sutkinja u sportskom padobranstvu. Skocila je padobranom cak 360 putaJure Miskovic/Cropix

Kad ih pitate što je toliko magično i zarazno u skoku s nebeskih visina, padobranci će vam odgovoriti da samo oni znaju zašto ptice pjevaju.

- Lipo je bit ptica. Time sam vam sve rekla.

Ovako nam je, u jednoj kratkoj rečenici, svoju ljubav prema padobranstvu, hobiju kojemu je posvetila život, opisala 73-godišnja Bjanka Pavin iz Zadra.

Umirovljenica s Puntamike, koja je sve donedavno bila aktivna međunarodna sutkinja u ovom sportu, skočila je padobranom ni manje ni više nego 360 puta. A počela je čim je poslala punoljetna. Priča o tome kako je završila u padobranstvu jednako je zanimljiva kao i cijela njezina kasnija karijera, prvo sportska, potom sudačka.

- Priznat ću vam odmah, uopće nisam bila zaljubljena u padobranstvo niti me to zanimalo. Sve se dogodilo sasvim slučajno u trećem razredu gimnazije, kad smo školski kolega Mario Maras i ja odlučili malo prošetati po gradu za vrijeme jednog sata. Pobigli smo s nastave, kako bi se to drukčije reklo... - nastavak pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije.

 

 

13. lipanj 2024 23:12