StoryEditorOCM
4 kantunaKORONA PARTY

Opsadno stanje ispred zadarske FINE: nagurani građani pred ulazom čekaju podatke za propusnice, u Grad stiglo čak 5884 zahtjeva! Ovo je potpuni kaos..

Piše Zadarski.hr
6. travnja 2020. - 14:44
Zadar, 060420. E-Propusnice uzrokovale dugacki red ispred FINA-e jer gradjanima trebaju pristupni podatci za aplikaciju e-Gradjnin.Jure Miskovic/Cropix

Otkako je 1. travnja na snagu stupila stupila e-propusnica, gdje se za on line potvrdu o dozvoli kretanja mogu prijaviti samo oni koji su registrirati kao e-građani, pred vratima zadarske FINE vladala je gužva. Međutim, ono što se tamo događalo u ponedjeljak ujutro, bolje je opisati kao opsadno stanje.

Mnoštvo građana, od kojih i neki s malodobnom djecom, nagurali su se pred sam ulaz u zgradu kako bi što prije dobili podatke za registraciju. Svi su zaboravili na razmak od dva metra i činjenicu da im maske i rukavice u ovim okolnostima neće puno biti od pomoći.

Kako bi im izašle u susret, službenice FINE su im pokupile osobne iskaznice i podijelile formulare koje je trebalo ispuniti kako se ne bi dugo čekalo. No, ni to nije umanjilo gužvu.

Kako nam je rekao jedan čitatelj, mnogi su bili stariji građani te su ili zaboravili osobnu iskaznicu ili uopće nemaju e-mail adresu, tako da se vrlo brzo stvorila gužva i podigla nervoza. 

image
Jure Miskovic/Cropix

- Sve ide jako sporo, ali jednostavno ne možemo nikoga kriviti! Niti službenice, koje moraju u što bržem roku pogledati barem 20 pristupnica koje su građani ispunili, onda im ih vraćaju nazad, pa ponovo uzimaju novih 20. Niti je problem u ljudima koji traže propusnice jer neki jednostavno nisu računalno pismeni i ovo im je sve komplicirano. Jednostavno se moramo svi prilagoditi i strpiti - rekao nam je čitatelj koji je gotovo čitavo jutro proveo čekajući ispred FINA-e.

Istovremeno, gradski Stožer civilne zaštite, koji može izdati propusnice onima koji nisu e-građani, zatrpan je zahtjevima: do sada su im primili čak 5884! Svaki od tih zahtjeva, koji su često nepotpuni ili loše ispunjeni, treba pregledati, a sustav u koji ih treba unijeti konstantno pada jer ne može podnijeti toliku količinu ulaza. Ukratko, situacija s izdavanjem propusnica dovela je do teškog kaosa koji je u potpunoj suprotnosti s onime zbog čega se uopće izdaju.

25. travanj 2024 13:40