StoryEditorOCM
4 kantunaNEĆE U ZATVOR

Tri muškarca i žena privedeni zbog smrti 22-godišnjakinje u Murvici Donjoj pušteni da se brane sa slobode!

Piše Ivica Nevešćanin
9. kolovoza 2021. - 11:02

Tri muškarca i žena koji su u subotu uhićeni zbog sumnje da su prouzročili smrt 22-godišnje djevojke u Murvici Donjoj, pušteni su da se brane sa slobode.

Iako je županijski državni odvjetnik tražio istražni zatvor za jednog muškarca, sudac istrage je odbio taj prijedlog te njega i ostale pustio na slobodu.

- Naš prijedloga za istražni pritvor odnosio se samo na jednog muškarca zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. No naš prijedlog je odbijen od strane suca istrage – kazao nam je Emilijo Kalabrić, županijski državni odvjetnik u Zadru.

Županijsko državno odvjetništvo i dalje provodi istragu okolnosti koje su dovele do smrti djevojke, a prije nego što budu poznati rezultati toksikološkog i drugih vještačenja, teško je govoriti o kojem se kaznenom djelu točno radi, kazao je Kalabrić dodajući da su tri muškarca u dobi od 46, 44 i 35 godina te žena od 46 godina privedeni pod sumnjom da su prouzročili smrt 22-godišnjakinje tako što su joj omogućili konzumaciju opojnih sredstava.

Podsjetimo, policija je u subotu oko 00.55 zaprimila dojavu da je u kući 44-godišnjaka na području Murvice Donje preminula ženska osoba u dobi od 22 godine. Na mjesto događaja izišli su tim Hitne medicinske pomoći, policijski službenici, a potom i mrtvozornik, koji je konstatirao smrt. Prema nalogu zamjenika županijskog državnog odvjetnika, tijelo ženske osobe prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku, gdje je u subotu provedena obdukcija. Na tijelu djevojke nisu pronađeni tragovi fizičkog nasilja, dok je laboratorijskim pretragama tjelesnih tekućina pronađeno prisustvo opojnih sredstava i alkohola. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, izuzet je biološki materijal za potrebe daljnjih vještačenja.

28. rujan 2024 19:07