StoryEditorOCM
4 kantunaTRAGEDIJA U SELINAMA

Sin (26) nožem izmasakrirao oca, pa pokušao ubiti majku: ‘Roditelji mu žive u Zadru, a tu ljetuju. Navodno su ga ‘povukli‘ s Raba da se oporavi...‘

Piše Božana Sviličić
25. srpnja 2022. - 15:37

- Sin je istrčao iz kuće obliven krvlju. Zazivao je pomoć i vikao neka netko zove policiju! Ne znam tko je na kraju i pozvao policiju, ali su došli za desetak minuta, i oni i Hitna pomoć. Nismo ni slutili što se u kući odvijalo, ali prizor je bio strašan. Istrčali smo u tom trenutku na terasu, ali se sve odigralo u trenutku. Prije toga nismo čuli ništa što bi upućivalo na tako nešto. Tek kada je izašao iz kuće krvav i počeo zazivati pomoć shvatili smo da se dogodilo nešto strašno – ispričao je 18-godišnji Mathias Zechmeister, državljanin Češke, koji je s obitelji odsjeo u apartmanu nasuprot vikendice u mjestu Seline u Općini Starigrad u kojoj se u nedjelju navečer oko 21 sat odigravao strašan zločin.

image
Luka Gerlanc/Cropix

U obiteljskoj vikendici u centru mjesta 26-godišnji je sin izmasakrirao 61-godišnjeg oca nožem, a nakon toga je pokušao ubiti i 60-godišnju majku, no ona je u sumanutom napadu, srećom, samo lakše ozlijeđena. Odmah po zaprimljenoj dojavi policija je izašla na mjesto događaja gdje su pronašli mrtvo tijelo muške osobe dok je ozlijeđenoj ženskoj osobi pružena liječnička pomoć.

- U službenim prostorijama policije nalazi se muška osoba koja s dovodi u svezu sa navedenim događajem, te je u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru u tijeku kriminalističko istraživanje – rekli su u zadarskoj policiji.

O strašnom zločinu koji se odigravao u malom podvelebitskom turističkom mjestu u ponedjeljak ujutro svjedočili su još svježi tragovi krvi na balkonskim vratima kuće. U sparnoj večeri većina mještana nije čula ništa što bi upućivalo na tragediju jer su su uglavnom bili zatvoreni u klimatiziranim kućama. Policija je u ponedjeljak do popodnevnih sati još obavljala očevid, a pokraj kuće su bila parkirana kola Hitne pomoći.

image

Mathias Zechmeister

Luka Gerlanc/Cropix

- Znam momka, moje je godište. Roditelji inače žive u Zadru, a tu ljetuju. Bave se turizmom. Navodno su ga povukli s Raba da se oporavi tu u Selinama, a onda se dogodilo ovo. Što je bilo to nitko ne zna - rekao je mještanin Selina u kojima se u ponedjeljak 'šuškalo' o tragediji, ali se nije htjelo javno komentirati. Tragedija se odvila u centru mjesta, pokraj crkve, trgovine i lokalnog kafića. Većina njih tvrdi da su samo 'sezonci' i da ne znaju obitelj niti mladića.

- A strašan zločin se dogodio. Eto to. To su jako pristojni i mirni ljudi. Inače žive u Zadru, a tu dođu ljeti. Ne znamo što se dogodilo' - rekla je jedna od mještanki. Druga je pak napala novinare i trčala za njima po mjestu vičući kako se o tome ne treba pisati te da je sramota da se o tome izvještava javnost.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Prema informacijama iz zadarske Opće bolnice 60-godišnja majka je u napadu zadobila lakše tjelesne ozlijede, te se nalazi izvan životne opasnosti. U stanju je teškog šoka, a kola Hitne pomoći u ponedjeljak su još su bila ispred kuće obitelji u centru Selina. Iako su prve informacije govorile da je mladić prevezen na Odjel psihijatrije zadarske Opće bolnice iz policije su to demantirali.

- Nad 26-godišnjim muškarcem u tijeku je kriminalistička obrada zbog kaznenog djela teškog ubojstva i ubojstva u pokušaju. Sumnja se da je 61-godišnjeg muškarca usmrtio, a 61-godišnjakinju ozlijedio oštrim predmetom koji je pronađen na mjestu događaja - rekli su u zadarskoj policiji navodeći kako je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku.

01. svibanj 2024 22:14