StoryEditorOCM
4 kantunaBURNA UVERTIRA

Radeta nastavio s optužbama zbog nastavnika osumnjičenog za pedofiliju. Nakon Nekića i Šimičevića prozvao i Marjanu Bakmaz!

Piše Iva Ivanac
22. travnja 2024. - 09:33

Prije početka nastavka sjednice Gradskog vijeća, koja je zadnji put prekinuta jer je "pao" kvorum, Daniel Radeta (SDP) je održao konferenciju za medije na kojoj je objasnio zbog čega Klub vijećnika SDP neće prisustvovati na današnjoj sjednici.

- Danas će se na sjednici Gradskog vijeća glasovati o poskupljenju odvoza otpada. HDZ će to pokušati prikazati kao odluku o povećanju plaća radnicima, a ne kao poskupljenje otpada. Čistoća je odgovorna sama za sebe. Tražim od direktora Čistoće da objavi koliko je zadnjih godina narastao prihod Čistoće zbog svih novih stanova koji su se izgradili. Direktor tu informaciju nema i ne zna što se događa po tom pitanju, a u Čistoći nisu sposobni poslati račune strancima. Prije bilo kakve odluke o poskupljenje odvoza otpada trebaju vidjeti gdje griješe i što rade krivo. Dok se te stvari ne riješe mi ne razmišljamo o poskupljenju otpada, kazao je Radeta i dodao kako će se danas glasati i o Planu upravljanja pomorskim dobrom. 

- Ova odluka je dobra stvar jer će u budućnosti dozvole na pomorskom dobru potvrđivati Gradsko vijeće. A ako pogledamo trendove sa zadnjih izbora, nadam se da HDZ više o tome neće sam odlučivati, kazao je Radeta dodajući kako je pomorsko dobro u Zadru obezvrijeđeno i kako i dalje Vijeće za dodjelu koncesija ne radi u punom sastavu. 

Dodao je kako je turistička sezona u Zadru uzela zamaha, ali i kako je grad u prometnom kolapsu. 

- Problem je što nemamo nijedan novi parking, a grad je raskopan, gužve i prometni čepovi su na svakom koraku. Gradonačelnik Dukić cijelo vrijeme spominje političku odgovornost, a ja se pitam koja je tu njegova odgovornost? Svjedoci smo sve većih građevinskih zahvata u centru grada. Ne bira se vrijeme ni mjesto, a svakodnevno niču novi projekti. Imam saznanja da u gradu postoji nekoliko projekata koji imaju građevinske dozvole koje su izdane nezakonito!, kazao je Radeta pa pozvao gradonačelnika Dukića i pročelnika Darka Kasapa da kažu imaju li takva saznanja. 

- Evo im šansa da ako imaju takvih saznanja, da se ispričaju javnosti. Ukoliko oni nemaju takvih saznanja, a ja u narednim danima dokažem da je riječ o nezakonito izdanim građevinskim dozvolama, hoće li se tada pozvati na odgovornost i podnijeti ostavke. Ako se takve dozvole pokažu nezakonitima, onda je to korupcija, upitao je Radeta koji o takvim građevinskim dozvolama nije htio ništa više otkrivati. 

- Gradonačelnik i njegovi suradnici moraju biti svjesni da ove teme ne otvaram radi bilo kakvih izbora već su ovo dnevne teme. Bilo je teško vodit kampanju i nije lako kada ti policija pod prozorom stoji 24 sata dnevno. Ja ću nastaviti otvarati teme da će oni trebati izvesti tenkove na ulice. 

Radeta u optužbe o nastavniku osumnjičenom za pedofiliju "uvaljao" i Marjanu Bakmaz

Radeta je na početku konferencije podsjetio zašto je zadnji put izbačen sa sjednice Gradskog vijeća. Bilo je to u trenutku kada je gradskog pročelnika Nekića i bivšeg ravnatelja gimnazije Vladimira Nazora Radu Šimičevića optužio da su sudjelovali u zapošljavanju zadarskog nastavnika osumnjičenog za pedofiliju te da su o njegovim sklonostima sve znali, a ništa nisu poduzeli.

- Sa sjednice me izbacio potpredjednik GV-a Bruno Milin iako ni danas ne znam razloge, jer ako je netko trebao biti izbačen onda je to pročelnik Joso Nekić. Ovo je još jedan pokušaj da me se spriječi da radim svoj posao i govorim o temama, a neke teme jesu teške. Znamo kako se kadrovira u Zadru i kako se zapošljava, činjenica je da sam sve točno rekao. Postoji osoba u Vijeću, a zove se Marjana Bakmaz (inače ravnateljica Škole primjenjene umjetnosti i dizajna, op.a.) kod koje je dotični ujedno i radio. Činjenica je da su sve znali i imali sve podatke. Pozivam ih na političku odgovornost. Na istu onu o kojoj govori gradonačelnik Dukić, kazao je Radeta

03. svibanj 2024 00:15