StoryEditorOCM
4 kantunaZUBČIĆ vs BUŠIĆ

Proziva me za šovinizam, ali joj ne smeta kad se njezine kolegice političarke napada "da se moraju udati"

Piše Zadarski.hr
25. rujna 2024. - 19:19

Jure Zubčić ponovno je odgovorio na reagiranje gradske pročelnice za kulturu Dine Bušić.

- Morao sam reagirati na lažno optuživanje od strane pročelnice Bušić. S obzirom da sam objavio i korespondenciju koje je ista izbrisala objavio sam reagiranje na Facebooku. Ovo nećete pročitati u priopćenju pročelnice Dine Bušić.

Iako sam, kako ona kaže, upozoren da stanem, neću. Jer - javnost ima pravo znati.

Vidim da je ponovno reagirala pročelnica Bušić, a ne govori kako je sa svog Facebook profila izbrisala našu konverzaciju (komentare) iz kojih je jasno kako je uvrijedila mnoge glazbenike stavljajući ih pod kapu zabave i turizmom, a ne kulture.

Tako ispada da su veliki Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić (popis šibenskih događanja) zabava i turizam, a ne kultura. Kao i večeri posvećene velikom Arsenu. Zašto pročelnica Bušić daje sebi za pravo arbitrarno određivati koji je glazbeni pravac kultura, a koji zabava?

image

Dina Bušić, pročelnica za kulturu

Luka Gerlanc/Cropix

Manipulira javnost prozivajući me za šovinizam, ali joj ne smeta kad se njezine kolegice političarke napada “da se moraju udati”. Dvostruki aršini su uvijek bili glavni sastojak HDZ-ove spin kuhinje iz gradske uprave. A nisam dobio odgovor ni na moj prijedlog za spomenike zadarskih velikanki!

Također nismo čuli, ni vidjeli ispriku što je preuzela festivalske fotografije ne navodeći autora, a i to je nečiji rad i intelektualno vlasništvo.

Pročelnica Bušić u svojim apsolutističkim manirima želi odrediti tko ima pravo o čemu javno govoriti i kritizirati, ali tek nakon što vam objasni što je zabava i turizam, a što kultura.

Jer nakon što je izvrijeđala umjetnike je izbrisala komentare, a valjda ih ne bi brisala da ih nije izvrijeđala. Zato javno objavljujem komentare koje je pročelnica Bušić izbrisala.

I da, ovo je, navodno, prvi put da pročelnica Bušić koristi Facebook kao “sredstvo”, možda bolje da ipak sve ostavi u rukama gradskom PR-u.

I neka ide život - poručio je Zubčić.

26. rujan 2024 08:22