StoryEditor
4 kantunaNOVE NESUGLASICE

Opet je točka prijepora Znanstvena knjižnica, zaiskrilo između Damira Burčula i Enija Meštrovića: "Pripazi kako ne bi dobio srčani udar!"

Piše Iva Ivanac
15. rujna 2021. - 20:30
Gradsko vijeće zadar

Kao i na samom početku sjednice Gradskog vijeća, zaiskrilo je i kada je na raspravu stigao prijedlog odluke o razrješenju novih članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice.

Daniel Radeta (SDP) savjetovao je HDZ-ove vijećnike da ne budu destruktivni jer konačno sada imaju demokraciju koju su zazivali, gradonačelnik Branko Dukić je ponovno istaknuo svoju inicijativu da se Znanstvena knjižnica prepusti Sveučilištu u Zadru, a Ante Rubeša (AM) mu je rekao da je nikada ne bi prepustio Sveučilištu, te je kazao Dukiću da politizira.

Damir Burčul (HDZ) je prigovarao da je prijedlog stigao u samo jedan dan, ali je i Eniu Meštroviću uputio kritiku. 

- Enio ti nisi nikakav korektor, mogao si me obavijestiti o tome, kazao je Burčul, a Enio mu je pošteno odgovorio, nakon čega je  između ove dvojice prijatelja zaiskrilo. 

- Ti ćeš mi reći da sam SDP, a oni da sam HDZ čim se nekome nešto ne sviđa kako glasamo. Ljudi su tražili da podržimo njihov prijedlog i ja sam bio za to jer je Upravno vijeće knjižnice poništilo odluku Gradskog vijeća. Od prvog trenutka sam dao do znanja zašto smo se kandidirali, da otvorimo vrata svim građanima i da se nakon 30 godina namještanja natječaja, podobnosti i nepotizma svatko ima priliku i nadu da se prijavi na natječaj. Dragi ljudi, prijavite se na natječaj, a mi ako nas se bude pitalo, uvijek ćemo glasati za osobe koje su kompetentnije i stručne i nije me briga je li netko HDZ ili SDP! Znaš dokle ste se vi i vaše bolesne ideologije popeli, dokle ste dovukli naše mlade da razmišljaju o politici? To je bolesna država i grad! Ona minuta šutnje s početka za branitelje, pa moja dva kuma koji su poginuli, ne mogu se u miru uspokojiti kad vi radite na ovakav način, kazao je u dahu Enio.

Burčul je Eniu kazao kad već spominje branitelje da se negdje mogao pojaviti i na odavanju počasti, te je u tom trenutku  između njih dvojice dobrano zaiskrilo. Enio je došao do Burčula koji je stajao za govornicom te su se njih dvoje krenuli svađati, ali nije se moglo razumjeti što točno govore. Kad se situacija primirila, Burčul je Eniu rekao da "pripazi kako ne bi dobio srčani udar". 

Radeta je nakon svega dodao kako je članove HDZ-a "predivno gledati kako plaču i kukaju kao ucviljene mlade". 

- Plakao si ti deset godina mogu i ja jedan dan - odbrusio je Burčul. 

item - id = 1127611
related id = 0 -> 1129661
related id = 1 -> 1128008
16. listopad 2021 10:46