StoryEditorOCM
4 kantunaPRVO OBRAĆANJE

Mons. Zgrablić: Dragi vjernici, računam na vašu pomoć u mojoj službi i spreman sam s vama dijeliti vaše radosti i nade, vaše žalosti i tjeskobe

Piše L.B.
25. lipnja 2022. - 13:41

- Velika hvala svima koji ste molili za ovaj trenutak - rekao je u subotu u zadarskoj katedrali mons. Milan Zgrablić u svom prvom obraćanju javnosti, netom nakon što je položio zavjete i imenovan nadbiskupom koadjutorom.

- Dragi vjernici Zadarske nadbiskupije, danas kao novi biskup stojim ovdje s vama, svjestan kako mi je Bog povjerio ovu biskupsku službu kao dar Crkvi. Ovo ređenje je Božje djelo ljubavi, vama koliko i meni. Hvala vam na vašoj vjeri i opredjeljenju za Krista. Hvala vam na vašoj nazočnosti u molitvi - kazao je mons. Zgrablić. 

- Računam na vašu pomoć u mojoj službi, računam na vaše molitve i žrtve. Spreman sam s vama dijeliti vaše radosti i nade, vaše žalosti i tjeskobe. Dragi oče nadbiskupe Želimire, draga braćo svećenici Zadarske nadbiskupije, od srca vam hvala. Hvala svima - poručio je, između ostalog, novoimenovani zadarski biskup koadjutor mons. Milan Zgrablić. 

Zahvalio je mnogima ponaosob, a posebno svojoj obitelji - pokojnim roditeljima, pokojnoj braći, cijeloj obitelji i rodbini na podršci i pomoći tijekom života. "Hvala Svetom Ocu Papi Franji na povjerenju koje mi je iskazao imenujući me nadbiskupom koadjutorom Zadarske nadbiskupije", rekao je Zgrablić.  

Svečanost u zadarskoj katedrali završena je izvođenjem hrvatske himne.

03. srpanj 2024 12:30