StoryEditorOCM
4 kantunaEPILOG TRAGEDIJE

Majka poginulog dječaka otpuštena iz OB Zadar. U pratnji supruga prevezena je sanitetskim kolima u Češku. Mlađa žena izlazi u petak

Piše I. N.
27. lipnja 2024. - 16:46

Dvije žene iz Češke u dobi od 44 i 34 godine, koje su 19. lipnja teško ozlijeđene u detonaciji eksplozivnog sredstva na području Bilišana kod Obrovca, svoje će liječenje nastaviti u Češkoj, potvrdio nam je dr. Nediljko Jović, pomoćnik ravnatelja OB Zadar. Podsjetimo, u eksploziji je poginuo devetogodišnji dječak, sin starije žene, a njegovog 46-godišnjeg oca policija je optužila za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. 

- U srijedu navečer otpustili smo stariju ženu s ozljedom desnog oka. Ona će svoje liječenje nastaviti u Češkoj. Pitanje je hoće li ga uspjeti sačuvati. Mi smo od prvog dana napravili sve što smo mogli, od operativnog zahvata do liječenja. Što se tiče mlađe žene, ona će biti otpuštena u petak kroz jutro. Njena teška ozljeda trbuha i želuca je sanirana. Iznenađujuće se dobro opravila, već sama može hodati – kazao nam je dr. Jović.

Starija žena je do Češku prevezena sanitetskim vozilom u pratnji supruga protiv kojeg će tamo biti nastavljen kazneni progon.

- Oni su izgubili dijete i to je bez njenog ranjavanja velika trauma. Za vrijeme boravka u bolnici uz mjere medicinskog liječenja, dodatno je imala psihološku pomoć. Suprug je nakon izlaska iz pritvora svaki dan bio kod nje. Ljudi su teško pogođeni, sinoć su krenuli za domovinu i jutros su trebali stići.

Mlađa žena je njihova prijateljica. Nakon operativnog zahvata nekoliko je dana provela u šok sobi, a potom je bila prebačena na odjela abdominalne kirurgije. Hoće li i ona do Češke biti prebačena sanitetskim vozilom u ovom trenutku ne znam - rekao je pomoćnik ravnatelja zadarske bolnice dodajući kako su cijelo vrijeme njihovog boravka u bolnici imali veliku pomoć djelatnika Veleposlanstva Češke u Zagrebu koji su svakodnevno pratili oporavak i koordinirali povratak svojih sunarodnjaka.  

27. lipanj 2024 16:46