StoryEditorOCM
4 kantunaIPAK NIJE GOTOVO!

Kapović radi pritisak, ali nije razvrgnuo suradnju s HDZ-om: Ako postoji nova politička većina, neka se pokažu. Nećemo stvari lomiti preko koljena!

Piše zadarski.hr
15. listopada 2021. - 12:52

Politička platforma Nezavisni-DSU-HNS-HSLS u petak je u 12 sati održala konferenciju za medije na kojoj je obznanila uvjete za prekid suradnje s koalicijom oko HDZ-a u Skupštini Zadarske županije s kojom su dosad imali većinu. Kristijan Kapović očito radi medijski pritisak i daje još vremena HDZ-u da uvaži njihove zahtjeve o 17 posto participacije u upravljanju županijom sukladno rezultatu na izborima.

- U okvirima glasova i mandat želimo pariticipirati u upravljanju. Ukoliko do toga ne dođe, onda naša participacija u skupštinskoj većini nema smisla. Mi konačno želimo krenuti raditi, nismo tu da podržavamo županijsku politiku koja je bila provođena posljednje četiri godine, jer da smo to mislili onda bi glasali za tu opciju i za župana Božidara Longina. Matematički se sve zna i nema nikakvih dogovora "ispod stola" niti ucjenjivanja, niti mi to želimo. Ukoliko nam izvršna vlast, odnosno župan Longin to onemogući, onda ne možemo dalje surađivati, kazao je Kristijan Kapović dodajući kako su "tu da realiziraju svoje projekte u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i socijali što su na razini mikrolokacije već i realizirali". 

- Ukoliko nemamo političke alate i mogućnosti da realiziramo naše ciljeve, onda naša potreba da sudjelujemo u skupštinskoj većini više ne postoji i izaći ćemo iz te priče. Nismo tu došli za par kadrovskih rješenja, niti smo gladni vlasti. Ako postoji nova skupštinska većina neka se pokaže, te ako je osnovna protiv skupštinske većine koja je dogovorena 17. lipnja ove godine, onda ćemo mi iz nje izaći, istaknuo je Kapović dodajući kako zbog toga "nema drame". 

- Naš politički partner još uvijek ima vremena, Skupština je pred nama i nismo tu da lomimo stvari preko koljena. Dosada nismo zadovoljni razvojom situacije, ne participiramo u upravljanju i nećemo nositi tu odgovornost. Mi nosimo 50 posto političke odgovornosti prema javnosti jer smo formirali većinu, a tražimo ono što su nam građani dali jer su nas oni birali. Ne daje nama HDZ ništa! Samo je pitanje hoćemo li zbog ta tri mandata participirati u većini ili ne, rekao je Kapović. 

Više o izjavama Kristijana Kapovića i njegovih županijskih vijećnika pogledajte u videu:

 

23. travanj 2024 14:13