StoryEditorOCM
4 kantunaOŠTRA REAKCIJA

Jadran tuna i Pelagos net farma demantiraju bilo kakav nelegalan postupak u poslovanju: "Tvrdnje Pupić-Bakrača su izmišljotina i laž"

Piše Zadarski.hr
10. veljače 2022. - 20:31

Društva Jadran tuna d.o.o. i Pelagos net farma d.o.o. demantirali su navode iz tekstova od 10.01.2022. godine objavljenih dnevnom listu Slobodna Dalmacija pod naslovom: EU oštro upozorila Hrvatsku: „Istražite krše li Gotovinine tvrtke propise“.

- TD Jadran tuna d.o.o. i Pelagos net farma d.o.o. odlučno demantiraju bilo kakav nelegalan postupak u svojem poslovanju, a tvrdnje gospodina Pupić-Bakrača su potpuna izmišljotina i laž. Također se demantira i tvrdnja da se opomena EU odnosi na trgovačka društva Jadran tuna d.o.o. i Pelagos net farma d.o.o. TD Jadran tuna d.o.o. i Pelagos net farma d.o.o. osporavaju da bi se predstavnici Jadran tune i Pelagos net farme više puta sastajali u kabinetu ministrice, kako to tvrdi gospodin Pupić Bakrač. Također osporavamo bilo kakovu nelegalnost u radu društava. Konačno, navodimo kako originalni tekst poruke koju je Europska komisija uputila RH nismo vidjeli, ali iz priopćenja je vidljivo da se radi o zahtjevu za implementiranja i postupanja po  tri EU direktive i to broj 1224/2009, 1005/2008 i 1627/2016.

Iz priopćenja Ministarstva poljoprivrede vidljivo je da se službena opomena EK odnosi na razdoblje od 2017 do 2019. godine, stoga je evidentno da se ta poruka  ne može odnositi na slučaj TD Jadran tuna d.o.o.  i  Pelagos net farma d.o.o.,  koji u svemu postupaju sukladno propisima. Ne smijemo zaboraviti da se nasad  tuna na kojega se zlonamjerno ukazuje događa 2020. godine. Stoga smatramo da se na štetu ovih trgovačkih društava  pokušavaju ishoditi jeftini poeni u političkom i medijskom prostoru, kako bi se gospodinu Pupić Bakrač i političkoj grupacije kojoj on pripada  povećala  vidljivost na političkoj sceni, ne prezajući od štete koja se nanosi društvima Jadran tuna d.o.o. i Pelagos net farma d.o.o. - navodi odvjetnik društava Ivo Farčić

05. srpanj 2024 06:53