StoryEditorOCM
4 kantunaDUKIĆEV MODEL

Irena Dragić o školi na Novom Bokanjcu: ‘Kakav je to način poslovanja, sve ste im dali i izgradili, a sad ste nad tim izgubili sva prava?!‘

Piše I.I.
16. rujna 2020. - 14:19
Zadar, 190919. Velika vijecnica, Narodni trg. 21. sjednica Gradskog vijeca grada Zadra. Na fotografiji: Irena Dragic, SDP.Jure Miskovic/Cropix

Da je cijela situacija s osnovnom školom na Bokanjcu i njenim financiranjem te vlasništvom apsurdna, upozorila je vijećnica Irena Dragić (SDP). 

- Kada bi ja vama gradonačelniče došla s idejom da želim starački dom u zadru i od vas tražila da mi date gradsku zemlju, pribavite građevinsku dozvolu i da grad digne kredit i izgradi dom kojeg ću nakon svega ja preuzeti i njime upravljati, rekli bi da nisam normalna. Ali upravo se to dogodilo s školim na Novom Bokanjcu. Kolika je vrijednost zemljišta koje ste dali crkvi i kolika je vrijednost izrade projektne dokumentacije, kazala je Dragić dodajući kako je taj vid suradnje između crkve i Grada nezapamćen te da će naša djeca u starosti i dalje otplaćivati dugove za tu školu.

- Zbog vatikanskih zakona ispostavilo se da škola u potpunosti mora biti u vlasništvu Nadbiskupije. Crkva će u roku od deset godina vratiti do zadnje lipe i tu ne vidim problem, već priliku za poboljšanje školstva u Zadru jer ćemo vraćenim novcem izgraditi drugu školu, kazao je gradonačelnik Dukić.  

Dragić je na Aktualnom satu vladajućim spočitala i staklene ploče na Trgu Petra Zoranića koji je netko, već drugi put u mjesec dana, razbio. Kazala je kako je takvo rješenje od samog početka opasno jer su se brojni građani susreli s klizavim pločama, padovima, a ploče su se i orošavale. Na njenu primjedbu gradonačelnik je kazao kako s autorom trga treba provjeriti na koji način riješiti problem ploča.

20. travanj 2024 07:05