StoryEditorOCM
4 kantunaPOTVRDILA POLICIJA

Hrvoje Bajlo prijavio Antu Rubešu za prijetnje smrću i to objavio na FB. Rubeša: "On inscenira napad na sebe, a dobivao je novac od SDP-a!"

Piše L. Burčul
18. siječnja 2022. - 20:39

Ante Rubeša, vijećnik Akcije mladih u zadarskom Gradskom vijeću i novoimenovani predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar, prijavljen je policiji zbog navodnih prijetnji smrću. Prijavio ga je Hrvoje Bajlo, urednik i vlasnik portala Zadar News.

Bajlo je o tome objavio status na svom Facebook profilu, kojega je kasnije uklonio, no status je ipak „slikan“ prije uklanjanja, te donosimo njegov sadržaj. Istodobno, Rubeša nam je u utorak potvrdio da ga je prije dva dana policija pozvala na obavijesni razgovor, jer je prijavljen zbog – prijetnji smrću.

O svemu se u utorak oglasila i policija, koja je u odgovoru na naš upit potvrdila događaj.

- Vezano uz Vaš upit skrećemo pažnju kako policija nije u mogućnosti iznositi osobne podatke prijavitelja, kao niti osobne podatke osoba prema kojima je postupala. Međutim, možemo Vam potvrditi da smo u nedjelju, 16. siječnja, zaprimili prijavu novinara jednog zadarskog portala, a koji je prijavio prijetnje koje mu je uputila njemu poznata osoba – stoji u odgovoru iz PU zadarske.

Hrvoje Bajlo u svom je objavljenom, pa izbrisanom statusu na Facebooku napisao da je podnio prijavu PU zadarskoj. Napisao je i da želi da se zna „kako operiraju novopečeni mladi hdz-ovi prebjezi i političke marionete.“ Donosimo i ostalo što je Bajlo objavio:

- Kako to obično biva, kad živite u istom kvartu, susreti sa susjedima su neminovni. Danas sam tako naletio na vijećnika Akcije mladih Antu Rubešu koji se zaletio prema meni uz povike „koju školu imaš, nisam ja HDZ-ovac i ne piši više o meni i mojoj stranci,jel ti jasno?“. Nakon nekoliko razmijenjenih rečenica počeo je s vrijeđanjem i prijetnjama. „Glavu ću ti razbiti još jednom me spomeni, jesi čua? Vidit ćeš sad kad krene serija članaka o tebi, ja sam to naručija pa ćeš viditi. Ti si HDZ-ovac, a još malo ćeš biti mrtav HDZ-ovac“, vikao mi je Rubeša. Spomenuo je ijednu žensku ijednu mušku osobu koji u posjedu imaju jednu zadarsku web stranicu, ali i jednog novinara iz Zagreba koji bi, prema njegovim riječima, zajedničkim snagama trebali „objaviti seriju članaka“ o meni. Štogod to značilo. Eto. Sve to dolazi od čovjeka koji je na sjednici Gradskog vijeća kao predsjednik Akcije mladih Zadar glasao za HDZ-ov proračun i koji HDZ-u drži štangu u Gradskom vijeću, koji za 19 kn mjesečno koristi gradski prostor od kojega je napravio kvartovsku brvnaru u kojoj se toči alkohol i prodaje piće bez računa. I naravno, sve izrečene prijetnje dolaze zbog toga što sam kao novinar ustanovio ono što je svima jasno - da su vijećnici Akcije mladih postali hdz-ovi žetončići jer su u Gradsko vijeće ušli na listi SDP-a. Eto, da se zna kako operiraju novopečeni mladi hdz-ovi prebjezi i političke marionete. A kako vi provodite nedjelju? PS. prijava je podnesena PU zadarskoj – napisao je Hrvoje Bajlo.

image
Ante Rubeša
Cropix

Rubešu je prijavio policiji i on je pozvan na razgovor, o čemu je policija u utorak odgovorila na naš upit:

- Nakon zaprimljene prijave, policija je poduzela mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja te o svemu poduzetom i utvrđenom, putem Posebnog izvješća, obavijestila Općinsko državno odvjetništvo u Zadru – stoji u odgovoru iz policije.

Ante Rubeša je u utorak, kada smo ga nazvali, „kao iz topa“ potvrdio da je sreo u nedjelju Hrvoja Bajla, s kojim inače ne razgovara, te da se šokirao kada je kasnije pozvan u policiju.

-To je „modus operandi“ Hrvoja Bajla, on inscenira napad na sebe, toliko provocira i izaziva da će, kažete li samo jednu riječ, on to prijaviti policiji i od sebe raditi žrtvu – rekao je Rubeša i do u detalje prepričao njihov susret u nedjelju na Putu Petrića.

- Šetao sam s psom prema školskom igralištu, kad je u automobilu naišao Bajlo, potpuno usporio, otvorio prozor auta i tada je krenulo: „Smeće jedno, ***em ti mater, prodao si se HDZ-u, smeće si...“. Šetao sam i dalje, samo sam dobacio „Ajde, makni se“, no on je nastavio i rekao mi je čak „Mater ti je kurva i **be se za 90 kuna“. Šetao sam po zidiću i, kao i do sada, nisam reagirao jer sam znao da je to jedino što on hoće i čeka. Tako smo došli i do parkirališta, gdje sam ga pitao u koju je srednju školu išao i rekao sam mu da znam da je nije ni završio; na to je on ponovio da sam ja HDZ-ovo smeće – ispričao nam je Rubeša, dodajući da je Bajlo već puno toga o njemu napisao na svom portalu, da ga tamo naziva „kromanjoncem s Brodarice“...

- Ne reagiram, jer znam što hoće. Međutim, ovaj put je iskoristio par mojih riječi vezanih za to što sam mu dao do znanja da znam da nije završio srednju školu i što sam mu rekao da se makne. Njemu je to očigledno bilo dovoljno da me prijavi za prijetnje, što mi ne bi palo na pamet napraviti. Iskreno sam se šokirao kad me policija zvala, jer to je smiješno – rekao je Rubeša.

-Treba znati najvažniju stvar: on je od SDP-a dobivao novac za svaku izbornu kampanju, no pred posljednje lokalne izbore, kad je Akcija mladih ušla u koaliciju sa SDP-om, ja sam insistirao da se sredstva za promidžbu ne daju portalu Zadar News, zato što mislim da se niti jedan ozbiljan političar ne bi reklamirao na tom portalu. Tu je ishodište problema koje s njim imam, jer ne postoje drugi razlozi za njegov animozitet prema meni – zaključio je Rubeša.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru će odlučivati hoće li biti podignuta optužnica protiv Rubeše, na temelju izvješća dobivenog iz PU zadarske.  

image
Objava Hrvoja Bajla
Facebook
image
Facebook objava
05. svibanj 2024 11:35