StoryEditorOCM
4 kantuna‘TUŽIT ĆU GA‘

Hrvoje Bajlo: "Nisam obrisao status sa Facebooka, a istina je da sam Antu Rubešu prijavio jer mi je prijetio smrću i lupao po automobilu!"

Piše L.B.
18. siječnja 2022. - 22:22

Nakon što smo u utorak navečer objavili tekst "Hrvoje Bajlo prijavio Antu Rubešu za prijetnje smrću, o tome objavio pa obrisao status na FB, mi ga donosimo u cijelosti; Rubeša tvrdi da zna razloge!", Hrvoje Bajlo uputio nam je mail čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

Poštovani, temeljem čl. 2 st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a u svezi čl. 40. Zakona o medijimam ovim putem zahtijevam da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

"Vezano za članak koji ste objavili, status za koji pišete da sam obrisao s Facebooka nisam obrisao. Isti je i dalje dostupan na mom profilu i nemam ga razloga brisati. Istina je da sam Antu Rubešu prijavio jer mi je prijetio smrću i pri svojoj prijavi koju sam podnio stojim i dalje.

Možda postoji i materijalni dokaz o izrečenim prijetnjama, vidjet ćemo. Ovo nažalost nije prvi put da mi Rubeša prijeti, ali, kako mi je dosta njegovog maltretiranja i pošto mi je skočio na auto i počeo šakama udarati po haubi, odlučio sam sve prijaviti policiji. Osim lupanja po automobilu, Rubeša mi je prijetio smrću.

Rekao mi je i da će na jednoj zadarskoj web stranici uskoro izaći serija članaka o meni, a spominjao je i jednog novinara iz Zagreba koji bi u suradnji s vlasnicima te web stranice to trebali tamo objaviti. Rekao mi je da sam HDZ-ovac i da ću uskoro biti mrtav HDZ-ovac. 

 Nažalost, Rubeši smeta što ZADAR News piše o njemu i njegovoj stranci onako kako je, a to je da su on i Roko Tadin, koji su u Gradsko vijeće ušli na listi SDP-a i koalicije Srcem za Zadar, glasali za HDZ-ov proračun. Pitam se kako je Rubeša nakon političke izdaje postao predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar, dok HDZ-ovci, primjerice, Mati Lukiću i HSP-u nisu dali čak ni da imenuju svog člana u N.O. KK Zadar. Zanimljivo, zar ne? 

Bitno je naglasiti i kako je Rubeša u više navrata preko nekoliko različitih posrednika tražio sastanak sa mnom, ali sam takve sastanke odbijao jer sam znao koja je njihova svrha - tražio je da prestanem pisati o njemu na način na koji pišem. Čak me napadao i vrijeđao putem društvenih mreža, a ako vas zanima, posjedujem i materijalni dokaz da je još jednom mediju u Zadru slao slične gadarije i prijetnje. Dakle, ne samo ZADAR Newsu. 

Isto tako, pošto živimo u istom kvartu, kad bi me sreo na ulici uglavnom bi vikao i molio me da ne pišem negativno o njemu i Akciji mladih, ali mu ja nisam odgovarao na takve povike i prijedloge niti sam se s njim nalazio na ponuđenim lokacijama koje mi je nudio preko posrednika. 

Također je u nekoliko navrata više puta pokušao inscenirati susret sa mnom čak i dolazeći ispred moje kuće. To je cijela istina o Rubeši. Njega boli istina i ono što slobodni novinari pišu. Što se njegove izjave koju vam je dao, mogu reći da se radi o lažima i glupostima. Ali mi je drago da je priznao da me vrijeđao i omalovažavao čime je priznao da se susret dogodio. Što se ostalih neistinitih objeda na moj račun tiče, o tome će morati posvjedočiti na sudu jer ga zbog izrečenih laži mislim tužiti. 

S poštovanjem, Hrvoje Bajlo."

06. svibanj 2024 08:21