StoryEditorOCM
4 kantunaTKO JE GDJE?

Donosimo popis svih članova nadzornih odbora i upravnih vijeća u (su)vlasništvu Grada Zadra te koliku naknadu dobivaju!

Piše Iva Ivanac
2. svibnja 2024. - 19:51

Tko su članovi upravnih vijeća (UV) i nadzornih odbora (NO) ustanova i tvrtki u vlasništvu i suvlasništvu Grada Zadra, primaju li za to naknade i koliko one iznose, te tko su rekorderi po broju članstava u nadzornim i upravljačkim tijelima?

Istaknutih rekordera nema, naime, prema podacima koje smo dobili od Grad Zadra, samo je jedan gradski pročelnik "smješten" u dva nadzorna odbora za što prima naknadu. Riječ je o pročelniku gradskog Ureda za reviziju Krešimiru Karamarku koji kao predsjednik NO Odvodnje i NO Tržnice mjesečno ubere 185,82 eura.

U stopostotnom vlasništvu Grada su tvrtke Odvodnja, Nasadi, Tržnica Zadar te ŠC Višnjik, Inovativni Zadar i Obale i lućice koje nemaju nadzorne odbore nego skupštine društva koje ujedno predstavlja i nadzorni odbor. Jedini član skupštine je gradonačelnik koji za to ne prima naknadu.

Odlukom gradonačelnika iz prosinca 2014. godine, naknada za rad članova nadzornih odbora trgovačkih društava u stopostotnom vlasništvu Grada Zadra iznosi 66,37 eura neto, dok predsjednik dobiva 92,91 eura.

ODVODNJA: Predsjednik NO Odvodnja je gradski pročelnik Karamarko, zamjenik predsjednika je v.d. pročelnik za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Mate Pinčić, a predstavnik zaposlenika Ante Klapan.

NASADI: Na čelu NO Nasada je pročelnik UO za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona, njegov zamjenik je pročelnik Ćurković, a predstavnik zaposlenika je Tomislav Medić.

​TRŽNICA: Pročelnik Karamarko sjedi i na čelu NO Tržnice Zadar, zamjenik predsjednika je Mirko Tokić, a član je još i Neven Šarić.

Temeljem odluka skupština Liburnije, Vodovoda i Čistoće, triju tvrtki koje nisu u stopostotnom vlasništvu Grada Zadra, mjesečna naknada za rad predsjednika NO iznosi 185,83 eura, a za članove 132,73 eura. 

​ČISTOĆA: Olivio Meštrović, bivši županijski pročelnik UO za prostorno uređenje, predsjednik je NO Čistoća, zamjenik mu je Milan Ročak, članovi su Neven Birkić i Višnja Knežević, a predstavnik zaposlenika je Marin Kevrić.

VODOVOD: Na čelu NO Vodovoda je gradski pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela, zamjenik mu je pročelnik UO za financije Ivan Mijolović, a članovi su još Šime Lonić i Marina Šegota.

LIBURNIJA: NO Liburnije vodi Ante Kalmeta, inače zaposlenik Zračne luke Zadar, njegov zamjenik je Davor Klapan, članovi su Ivica Pintur i Boris Frakin, a predstavnik radnika je Marin Sikirić.

Tvrtka Eko i Košarkaški klub Zadar imaju nadzorne odbore, ali njihovi članovi ne primaju naknade.

EKO: Predsjednik NO tvrtke Eko je gradski pročelnik Ivan Mijolović, a članovi su Branko Arbanas, Helena BoškovićHrvoje Šarić i Sašenka Korenov.

KK ZADAR: Predsjednik NO KK Zadar je Rok Stipčević, a članovi odbora su Zdenko Jukić, Boris Hrabrov, Ivo Josipović, Davor Karlović, Siniša Pećanac i Dario Kljajić.

Odlukom Gradonačelnika Grada Zadra iz prosinca 2014. godine utvrđena je i naknada za rad članova vijeća ustanova kojima je osnivač Grad Zadar u mjesečnom neto iznosu od 53,09 eura za predsjednike, te 39,82 eura za članove upravnih vijeća.

HNK ZADAR: Na čelu UV Hrvatskog narodnog kazališta Zadar je Živko Nižić, a članovi su Marjana Bakmaz, Jasna Ančić te Žana Bumber i John Čolak koji su predstavnici ustanove.

KONCERTI URED: Predsjednica UV Koncertnog ureda Zadar je Elizabeta Novak, a članovi su Ivo Fadić i Sunčica Špoljarević koja je predstavnica ustanove.

ZADARSKI SPORT: JU Zadarski sport ima tri člana Upravnog vijeća. Na njegovom čelu je Marin Dvornik, a članovi su još Josip Miočić i Ante Mirkov.

ZADRA NOVA: Grad Zadar ima 36 posto vlasništva i u Razvojnoj agenciji Zadarske županije Zadra nova. Članovi imaju naknadu od 73 eura, a predsjednica UV-a je županijska pročelnica za financije Bibijana Baričević, predstavnik Grada Zadra je pročelnica za Eu fondove Stefani Mikulec Perković i predstavnica zaposlenika je Ivana Ivić.

KULTURNO VIJEĆE: Kulturno vijeće Grada Zadra sastoji se od sedam članova, na čelu je Teodora Vigato, a članovi su: Nera Nejašmić Kozina, Bruno Ćurko, Mario Županović, Morana Vuković, Katica Burić Ćenan te Dominik Karakašić.

infobox-gray_full}484103{/infobox-gray_full}

23. svibanj 2024 18:43