StoryEditorOCM
4 kantuna"ČISTA LJUBAV"

Djelatnik zadarske "Čistoće" službenim vozilom pratio Zadranku, vrebao je i iza grmlja: osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu!

Piše Božana Sviličić
17. rujna 2020. - 20:02

Djelatnik zadarske “Čistoće” (56) koji je službenim vozilom učestalo slijedio Zadranku u koju se zaljubio osuđen je na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Sutkinja Jasna Ančić Barić osudila ga je zbog nametljivog ponašanja na uvjetnu zatvorsku kaznu nakon što je utvrđeno da je Zadranku ustrajno i kroz dulje vrijeme pratio i uhodio, te je zastrašivao i time kod nje izazvao tjeskobu i osjećaj straha za njezinu sigurnost.

“Opsjednuti” djelatnik “Čistoće” optužen je da je kazneno djelo počinio u vremenu od kolovoza 2019. do 30. rujna 2019., kada je učestalo slijedio i službenim vozilom Čistoće dolazio na mjesto gdje je Zadranka radila.

Nakon što bi parkirao automobil, sjedio bi u vozilu po sat vremena i stalno gledao u njezinom pravcu. O djevojci se raspitivao i u restoranu. Zadranka je posvjedočila kako joj je poznanik ispričao da se u zadarskom restoranu jedna muška osoba iz “Čistoće” došla raspitivati o njoj. Informacije je prikupljao i kod konobara, a potom se automobilom “Čistoće” vozio za njom i slijedio je sve do kuće njezinih roditelja u Zadru.

Kulminacija je nastupila 30. rujna 2019. kada je Zadranka radila popodnevnu smjenu u jednom trgovačkom centru. Tada je u više navrata šetao po pokretnim stepenicama i vraćao se nazad, ne ulazeći u prostor trgovine. Nakon što joj je smjena završila prišla joj je njegova rođakinja da je upozori kako ju on čeka u garaži. Zadranka je tada zamolila zaštitara da je odveze do njezinog auta.
No opsjedanje djelatnika “Čistoće” ni tu nije završilo. 

Nakon što je jednog dana Zadranka izašla iz stana svojih roditelja i krenula prema svom vozilu, na uglu zgrade odjednom je začula šuškanje. Djelatnika “Čistoće” ovaj je put ugledala je - iza grma. Tada mu je i rekla da je više ne prati, te ga je i pitala što hoće od nje i da li je normalan. Kada ni to nije imalo efekta uzela je telefon, pa su ubrzo na ulicu došli njezin brat i otac. Kada ih je ugledao, 56-godišnjak se dao u bijeg.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je protiv njega 20. svibnja optužnicu zbog kaznenog djela protiv osobne slobode - nametljivog ponašanja, te je predložilo sudu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.

 

20. travanj 2024 11:02