StoryEditorOCM
4 kantunaEKIPA IZ MURVICE

Četvero privedenih zbog smrti 22-godišnje djevojke su iz Zadra i otprije su poznati policiji zbog niza kaznenih i prekršajnih dijela

Piše Ivica Nevešćanin
9. kolovoza 2021. - 09:30

Dan nakon što je u Murvici Donjoj kod Zadra pronađena mrtva 22-godišnja Zadranka, policija je uhitila tri muške i jednu žensku osobu pod sumnjom da su nesretnoj djevojci omogućili konzumaciju droge od koje je najvjerojatnije preminula.

- Policijski službenici PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe dobi od 46, 44 i 35 godina, te ženskom osobom u dobi od 46 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga, objavila je Policijska uprava zadarska.

Osumnjičena četvorka privedena je još u subotu navečer, a nakon ispitivanja su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja kod županijskog državnog odvjetnika, sudac istrage odlučit će hoće li ostati u istražnom zatvoru.
Četvorku se sumnjiči da su se u petak 6. kolovoza u večernjim satima, prema dogovoru, zajedno sastali u kući 44-godišnjeg vlasnika na području Murvice Donje.

Svi četvero su iz Zadra i međusobno se dobro poznaju. Neki su prijatelji, i takva im druženja nisu bila strana, a sve četvero poznavala je i preminula djevojka koja je bila s njima.

Razlog okupljanja je bilo druženje uz konzumaciju droga i alkohola. Policija tereti četvorku da su, iako svjesni posljedica koje izaziva, zajedno konzumirali drogu, što je kod 22-godišnjakinje prouzročilo smrt.

Uhićeni muškarci i žena policiji su otprije poznati po čitavom niz kaznenih i prekršajnih djela, među kojima su i djela vezana uz zloupotrebu droga.

U subotu u 00.55 policija je zaprimila dojavu da je u kući 44-godišnjaka na području Murvice Donje preminula ženska osoba u dobi od 22 godine. Odmah nakon tog saznanja na mjesto događaja izišli su tim Hitne medicinske pomoći, policijski službenici, a potom i mrtvozornik, koji je konstatirao smrt.

Prema nalogu zamjenika županijskog državnog odvjetnika, tijelo ženske osobe prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku, gdje je u subotu provedena obdukcija. Na tijelu djevojke nisu pronađeni tragovi fizičkog nasilja, dok je laboratorijskim pretragama tjelesnih tekućina pronađeno prisustvo opojnih sredstava i alkohola. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, izuzet je biološki materijal za potrebe daljnjih vještačenja.

Očevidom koji su proveli policijski službenici, na mjestu događaja pronađeni su tragovi i predmeti koji upućuju na konzumaciju droge.

28. rujan 2024 18:59