StoryEditorOCM
Svijet‘bili su čudni‘

Vozači autobusa poznatog prijevoznika pijani sjeli za volan, pa ‘vrludali‘ autocestom; Šokirani putnici zvali policiju

Piše VIJESTI SD
8. lipnja 2024. - 23:38

Nevjerojatan šok doživjelo je 30 putnika u Flixbusu iz Berlina za Pariz 28. svibnja 2024. godine. Autobus je krenuo iz Berlina ZOB u 21:20. Već nakon nekoliko minuta vožnje putnici su shvatili da je muškarac za volanom pijan.

“Čim sam ušla, zamijetila sam da je vozač čudan. Djelovao je pijano – rekla je 31-godišnja putnica, koja je sjedila u trećem redu autobusa.

Kad je vozač započeo vožnju, njezine sumnje su se potvrdile. “Stalno je preturao po torbi, ne gledajući na cestu. Vozili smo se cik-cak po autocesti”, rekla je putnica.

U autobusu je bio i školski razred iz Francuske. Njihov učitelj i još jedan putnik očajnički su pokušavali natjerati vozača da stane. U međuvremenu je 31-godišnjakinja mobitelom pozvala policiju. “Atmosfera je bila vrlo napeta. Bilasam jako uplašena i stalno sam razmišljala o nedavnoj nesreći u Leipzigu sa smrtnim slučajevima.”

Pod pritiskom putnika, vozač se konačno u 21:40 uputio prema odmorištu “Am Stern” u blizini Potsdama, javlja Fenix Magazin.

Samo minutu kasnije policija je bila na licu mjesta. “Sumnje putnika su potvrđene”, rekla je glasnogovornica policijske uprave West. Kod 50-godišnjeg poljskog vozača autobusa alkotest je pokazao vrijednost od 1,24 promila. Zamjenski vozač (54), koji je spavao u prtljažniku autobusa, napuhao je 1.09 promila.

image
/Shutterstock

Oba vozača na put su krenula potpuno pijani i tako riskirali živote svojih putnika. Putnici Flixbusa potom su morali čekati dva sata dok nije stigao zamjenski autobus i odvezao ih natrag u Berlin.

Na upit novinara, Flixbus je također potvrdio incident s alkoholiziranim vozačima. Glasnogovornik Flixbusa je rekao: “Naravno da smo otkazali suradnji obojici vozača. Više neće voziti za Flix.”

Kako navode iz Flixbusa, vozače je angažirao kooperant koji je također otpustio pijane vozače nakon incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 23:38