StoryEditorOCM
Svijetspasili glavu

Ukrajinci opkolili pa zarobili više od 400 Rusa u Vovčansku. Propast Putinove sjeverne ofenzive sve je očitija

17. lipnja 2024. - 15:03
Screenshot iz videa ukrajinske 3. jurišne brigade u kojem su ruski vojnici zarobljeni u regiji Vovčanskscreenshot Youtube

Ukrajinci su opkolili pa istodobno zarobili više od 400 ruskih vojnika u strateški važnom gradu Vovčansku, udaljenom samo desetak kilometara od rusko-ukrajinske granice u Harkivskoj oblasti. U teškim borbama tijekom vikenda ukrajinske su trupe uspjele prisiliti na predaju rekordan broj neprijatelja, nakon što je uzastupno propalo nekoliko ruskih pokušaja da se opkoljene agresore deblokira, javio je ukrajinski Centar za obrambene strategije.

Nakon slavnog filma "300", o junačkoj pogibiji kralja Leonide i njegovih Spartanaca u drevnoj bitci kod Termopila, sad bi se mogao snimiti i ruski film "400": o spasonosnoj predaji gomile Rusa kod Vovčanska, prethodno hladno osuđenih na uzaludnu smrt od vlastita degeneričnog vođe. 

Brojnost ruskih soldata koji su odbacili oružje i spremno digli ruke u zrak pred Ukrajincima zorno svjedoči o niskom moralu u ruskim redovima i propasti Putinova pokušaja prodora prema Harkivu i otvaranja tzv. sjeverne fronte. Nakon višetjednog gomilanja svježih snaga u ruskoj regiji oko Belgoroda, Putinovi su generali polovinom svibnja pokrenuli intenzivne i masovne prekogranične napade u Harkivskoj oblasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 15:03