StoryEditorOCM
Svijetspasio se

U jednom momentu je trenirao s 18 plivača, u drugom je postao meta velike psine. Odlučio se ovako s njom obračunati

Piše Z.K./ JL
20. lipnja 2024. - 20:20

Što učiniti kada susretnemo divlju životinju? Ovisi o kome se radi, no obično su savjeti vikati, praviti se većim nego što jesmo, ostati miran... Varira to, naravno, i ovisno je o tome koga susretnemo, ali jedno je jasno: niti jedan stručnjak na svijetu neće savjetovati da osoba koja susretne divlju životinju s njom uđe u tučnjavu. Ipak, čini se kako je to spasilo život jednom muškarcu kojeg je napao morski pas.

Muškarac iz Kalifornije, kojeg je pas nekoliko puta ugrizao dok je plivao nedaleko od San Diega, kaže kako se obranio tako što je veliko stvorenje udario u usta. Caleb Adams (46) svoje iskustvo bliskog susreta sa smrću opisao je kao nešto što se zbilo jako brzo. U jednom času je s ostalih 18 plivača trenirao u moru, a onda je odjednom osjetio snažan udarac.

- Odmah sam znao da me napao morski pas. Natezao sam se sa životinjom nekoliko sekundi - pojasnio je Caleb dopisniku NBC Newsa Gadiju Schwartzu, donosi Fox News, a prenosi Jutarnji list.

Dodao je kako je više puta napadača udario, a pod šakama je osjetio njegovo mekše tkivo, tako da je uvjeren kako je to bila unutrašnjost njegovih usta.

- Kasnije sam otkrio nekoliko posjekotina na ruci i zapešću - dodao je.

Njegov kolega plivač Kevin Barett čuo je Calebove vriskove u pomoć i odmah je doplivao do njega. Kad ga je počeo vući na obalu, shvatio je da drugi čovjek krvari iz prsa. Izvukao ga je i potom pozvao hitnu pomoć. Adams je operiran i pustili su ga da se oporavlja kod kuće.

U priopćenju koje je izdao grad Del Mar stoji kako je Adams zadobio ozljede torza, lijeve ruke i šake od ugriza morskog psa. Rekli su da se napad dogodio oko 100 metara od obale. Nije navedeno koji je morski pas napao čovjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 20:21