StoryEditorOCM
Svijetambiciozan projekt

U Dubaiju se planira gradnja novog najvišeg nebodera na svijetu: pogledajte kako će izgledati perverzno luksuzna zgrada s više od stotinu katova i kakav detalj blista na vrhu

Piše PSD
24. studenog 2022. - 13:49

U Dubaiju bi mogao biti izgrađen najviši stambeni neboder na svijetu, s jednako visokom razinom luksuza - javlja Times.

Ovaj zaljevski emirat već ima najvišu zgradu na svijetu - Burj Khalifu, visoku 830 metara, i u sebi ima hotel i urede, kao i luksuzne stanove. Najviša isključivo stambena zgrada je Central Park Tower u New Yorku, od 472 i pol metra i 98 katova.

Binghatti, razvojna tvrtka sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gradila bi novi najviši toranj u partnerstvu s Jacobs & Co, proizvođačem nakita.

"Predloženi projekt uključuje više od 100 katova koji se sastoje od raskošnih dvosobnih i trosobnih rezidencija", stoji u priopćenju tvrtke. "Ovaj hipertoranj također ima tim vratara i vlasnicima stanova nudi usluge kao što su vrtić, tjelohranitelj, šofer ili privatni kuhar." Toranj će također imati privatni klub s infinity bazenom i velikim dnevnim boravkom.

Binghatti tvrdi da će pet penthousea na vrhu tornja biti "najluksuzniji i najekskluzivniji" u Dubaiju. Tornjevi na njezinom vrhu bit će u obliku krune posute draguljima. Datum otvaranja zgrade još nije objavljen.

Tržište luksuznih nekretnina u Dubaiju imalo je neujednačeni razvoj u proteklih 15 godina, najprije s bumom koji je uključio i izgradnju umjetnog rta u obliku palme, Palm Jumeirah, prije nego što je doživjelo krah za financijske krize 2009.

Budućnost Dubaija kao međunarodnog središta postala je upitna tijekom pandemije, budući da su zračni prijevoznici obustavili većinu svojih aktivnosti, ali grad je od tada ponovno narastao, zahvaljujući nestabilnostima drugdje na Bliskom istoku i trenutno kao polazna točka za Svjetsko nogometno prvenstvo odnosno kratki "skok" do Katara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2022 13:49