StoryEditorOCM
Svijet‘kompliment‘ kolegi

Trump oštro o Zelenskom: ‘On je najveći trgovac ikad, kad god dođe u SAD, ode sa 60 milijardi dolara‘

Piše vijesti sd
17. lipnja 2024. - 08:23
‘Smanji, Volodimire, smanji‘, poručio je Trump Zelenskom odavši priznanje kolegi, ‘najvećem političkom trgovcu‘  Jim Watson/Afp

Bivši američki predsjednik Donald Trump na predizbornom skupu u Detroitu kritizirao je opsežnu podršku njegove zemlje Ukrajini te rekao da će ako bude izabran za predsjednika to odmah "riješiti".

Trump je u govoru kritizirao pomoć Ukrajini, čiji zahtjevi, kako kaže, nikada ne prestaju.

"Mislim da je Zelenski možda najveći trgovac od svih političara koji je ikada živio. Svaki put kada dođe u našu zemlju, ode sa 60 milijardi dolara", rekao je Trump, piše Klix.ba.

Dodao je da je Zelenski prije četiri dana otišao sa 60 milijardi dolara.

image

Volodimir Zelenski upozorio je Trumpa kako riskira da ‘postane gubitnik‘ ako provede ‘mirovni plan‘ kako bi prisilio Ukrajinu da učini ustupke agresoru

Afp

"I dolazi kući i objavljuje da mu treba još 60 milijardi dolara. To nikad ne završava, nikad ne završava. To ću riješiti prije nego preuzmem Bijelu kuću, kao novoizabrani predsjednik ću to riješiti", rekao je Trump.

Volodimir Zelenski je posljednjih put bio u SAD-u u prosincu 2023. godine, a ne prije četiri dana.

U nedavnom intervjuu predsjednik Zelenski je upozorio je da Trump riskira da "postane gubitnik" ako provede "mirovni plan" kako bi prisilio Ukrajinu da učini ustupke agresoru.

image

Donald Trump vidi rješenje u Ukrajini, ako kojom nesrećom bude izabran

Jim Watson/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 06:34