StoryEditorOCM
Svijetvatreni razvod

Suprug najbogatije Ruskinje uhićen zbog ubojstva, došao je u tvrtku i počeo pucati, dvoje je mrtvih i sedam ranjenih

Piše vijesti sd
19. rujna 2024. - 18:03
Ruska policija isperd tvrtke u kojoj se dogodila pucnjava u kojoj je ranjeno i svoje njihovih kolegaAlexander Nemenov/Afp

Vladislav Bakalčuk, suprug najbogatije Ruskinje Tatiane Bakalčuk, uhićen je u četvrtak 19. rujna u Moskvi pod optužbom za ubojstvo, objavili su njegovi odvjetnici.

Uhićenja su uslijedila dan nakon pucnjave u kojoj su ubijene dvije osobe u moskovskom uredu Wildberriesa, najvećeg ruskog online trgovca, koji se nalazi nekoliko blokova od Kremlja, izvijestio je Reuters, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U pucnjavi je ranjeno sedam osoba, uključujući dva policajca. Bračni par Bakalčuk od srpnja je u procesu razvoda.

Supružnici se međusobno optužuju za pucnjavu koja se dogodila u srijedu. Do pucnjave je došlo nakon što je Wildberries prije nekoliko tjedana finalizirao kontroverzni ugovor o spajanju koji je, prema AFP-u, osobno odobrio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Taj potez spajanja Vladislav Bakalčuk je osudio kao "ogromnu grešku". On je u srijedu izjavio da je došao na unaprijed dogovoreni sastanak te da su prvi hitac ispalili djelatnici u uredu.

image

Kontroverzni ugovor o spajanju Wildberriesa, prema AFP-u, osobno je odobrio Vladimir Putin

Afp

S druge strane, Tatiana je rekla da su Vladislav i njegovi kolege pokušali zauzeti ured te da sastanak nije zakazan.

Tatjana Bakalčuk je u srijedu na Telegramu izjavila da je grupa predvođena njenim suprugom i još dvojicom muškaraca, koje je identificirala kao Sergeja Anufrijeva i Vladimira Bakina, pokušala zauzeti urede Wildberriesa u glavnom gradu Rusije.

Tatiana Bakalčuk (48) najbogatija je Ruskinja, a časopis Forbes procijenio je njezinu imovinu na više od četiri milijarde dolara.

Radio Slobodna Evropa na ruskom jeziku izvijestio je u srijedu da je Istražni odbor objavio da je otvorio istragu o "elementima zločina" - uključujući ubojstvo, pokušaj ubojstva dviju ili više osoba, ilegalno posjedovanje oružja i pokušaj ubojstva pripadnika policijskih snaga.

Tatiana Bakalchuk osnovala je Wildberries, ruski odgovor na Amazon, 2004. godine. Od tada, prenosi Reuters. Tvrtka je iz online trgovine odjećom izrasla u veliku trgovinu za sve vrste robe.

Vladislavovi odvjetnici rekli su u četvrtak da je on uhićen i optužen za ubojstvo i pokušaj ubojstva policajca. Po njima, riječ je o "očitom i neviđenom kršenju" prava njihovog klijenta. Poslovni spor navodno je vezan uz restrukturiranje Wildberriesa.

image

Tatiana Bakalčuk osnovala je Wildberries, ruski odgovor na Amazon, 2004. godine, časopis Forbes procijenio je njezinu imovinu na više od četiri milijarde dolara

Kirill Kudryavtsev/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:03