StoryEditorOCM
Svijetskrenuli s putanje

Putinov najveći saveznik dignuo avione i po prvi put oborio ruske kamikaze u svom zračnom prostoru!

Piše S.Ž./JL
5. rujna 2024. - 11:43

Bjeloruske zračne snage oborile su dvije jurišne bespilotne letjelice koje je lansirala njihova saveznica Rusija – što sugerira da su dronovi skrenuli s putanje, tvrdi skupina za praćenje.

Bjeloruski Hajun, promatračka skupina u Minsku, rekla je da je više bjeloruskih borbenih zrakoplova bilo usmjereno na presretanje bespilotnih letjelica u blizini grada Gomela oko 1.30 ujutro po lokalnom vremenu. Gomel se inače nalazi unutar 30 km od ukrajinsko-bjeloruske granice.

Ovo je prvi prijavljeni incident u kojem je zrakoplov bjeloruskih zračnih snaga uspješno oborio ruske bespilotne letjelice namijenjene Ukrajini, donosi Independent, a prenosi Jutarnji list.

Treća ruska jurišna bespilotna letjelica također je oborena oko 2.30 ujutro u bjeloruskom zračnom prostoru, rekla je skupina, ali nije podijelila dodatne informacije.

Rusija je tijekom noći pokrenula još jedan veliki napad sa 100 navođenih bombi na Ukrajinu, ciljajući više regija u zemlji, priopćile su ukrajinske zračne snage. U Lavovu je pritom preminulo najmanje sedam osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49