StoryEditorOCM
Svijets nožem u ruci

Preminula 95-godišnjakinja koju je policajac onesposobio elektrošokerom: u padu zadobila frakturu lubanje

Piše Vijesti SD
24. svibnja 2023. - 15:27

95-godišnja žena koju je policija u Australiji onesposobila pištoljem za omamljivanje preminula je u domu za starije osobe u kojemu je boravila, javlja BBC.

Clare Nowland teško je ozlijeđena nakon policijskog postupanja zbog dojave da je prošle srijede hodala oko doma s nožem u ruci oko četiri sata ujutro

Policija Novog Južnog Walesa (NSW) objavila je da je umrla ‘okružena obitelji i voljenima‘.

Službenik koji je onesposobio Clare, optužen je za napad.

33-godišnji policajac na sud će početkom srpnja pod optužbom za neoprezno nanošenje teških tjelesnih ozljeda, napad koji je uzrokovao tjelesne ozljede i uobičajeni napad.

I dalje je suspendiran s dužnosti uz plaću dok traje istraga.

Gospođa Nowland živjela je u staračkom domu u gradu Cooma oko 114 km (71 milju) južno od Canberre, glavnog grada Australije.

Policija NSW-a rekla je da su njihove misli i sućut ‘s onima koji su imali sreću poznavati, voljeti i biti voljeni od gospođe Nowland tijekom života koji je vodila obilježen obitelji, dobrotom i zajedništvom‘.

Prošlog tjedna policija je rekla da je bila ‘naoružana‘ nožem za odreske. U petak su potvrdili da joj je za kretanje bio potreban hodajući okvir i policajac je ispraznio svoj Taser nakon što se počela približavati ‘sporo‘.

Vjeruje se da je gospođa Nowland zadobila frakturu lubanje i ozbiljno krvarenje u mozgu nakon što je pala i udarila glavom tijekom incidenta.

To je potaknulo istragu državnog parlamenta i objavljivanje snimke sukoba s policijske kamere.

U priopćenju je obitelj gospođe Nowland rekla da je ona ‘cijenjena, voljena i darežljiva članica svoje lokalne zajednice‘ te ‘matrijarh pun ljubavi obitelji Nowland".

Zatražili su privatnost nakon njezine smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:13