StoryEditorOCM
Svijetkobni ručak

Pozvala bivšu svekrvu i svekra na ručak sa svojom novom obitelji. Umrli su nakon jela, otkriveno što im je skuhala

Piše Vijesti SD
2. studenog 2023. - 09:12

Australka je uhićena zbog sumnje da je trovanjem gljivama ubila tri osobe, javlja BBC. Trio se razbolio nakon što su bili na obiteljskom ručku u gradu Leongatha u srpnju. Četvrta osoba prebačena je u bolnicu u kritičnom stanju. Žena koja je posluživala ručak, Erin Patterson, privedena je u četvrtak. Gospođa Patterson (49), čvrsto je tvrdila da je nevina. Policija je rekla da će ženu ispitati detektivi i da je izvršena pretraga njezine kuće.

Inspektor Odjela za umorstva Dean Thomas naglasio je složenost slučaja na konferenciji za novinare, opisujući ga kao tragediju koja bi mogla "odjekovati u godinama koje dolaze". "Ne mogu se sjetiti druge istrage koja je izazvala ovoliki interes medija i javnosti, ne samo ovdje u Victoriji, već i na nacionalnoj i međunarodnoj razini", dodao je.

Gail i Don Patterson - roditelji bivšeg supruga gospođe Patterson - bili su gosti na ručku zajedno sa sestrom Gail Patterson Heather Wilkinson i njezinim šogorom Ianom Wilkinsonom. Nakon ručka su hitno prevezeni u bolnicu gdje su tri osobe i preminule. 

Umrli su bračni par Patterson, oboje u dobi od 70 godina, i gospođa Wilkinson, u dobi od 66 godina. Gospodin Wilkinson, 68, kasnije se oporavio nakon dva mjeseca liječenja.

Erin Patterson rekla je da je i sama odvedena u bolnicu nakon obroka zbog bolova u želucu, gdje su joj dali fiziološku otopinu i lijekove za zaštitu od oštećenja jetre.

Rekla je da je poslužila goveđu wellington pitu koristeći mješavinu šampinjona kupljenih u supermarketu i suhih gljiva kupljenih u azijskoj trgovini nekoliko mjeseci ranije.

"Sada sam shrvana kad pomislim da su te gljive možda doprinijele bolesti od koje su patili moji voljeni. Stvarno želim ponoviti da nisam imala apsolutno nikakav razlog da povrijedim te ljude, voljela sam ih", napisala je u izjavi u kolovozu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 03:24