StoryEditorOCM
SvijetVIJESTI I KONTEKSTI

Pogubljeni Biden i sumrak zapadnog lidershipa

29. kolovoza 2021. - 12:00
Joe Biden, ovih je dana to posve očito, više nema mentalni kapacitet za vođenje države u izazovnim vremenima. No još je poraznija spoznaja da njegova potpredsjednica Kamala Harris nikada neće imati kapacitet za vođenje AmerikeJim Watson/AFP

Četvrtak 26. kolovoza. Zapadne obavještajne službe su javno upozoravale da je teroristički napad u Afganistanu potpuno izvjestan. Pitanje je samo gdje i kad? A onda su u pet poslijepodne po lokalnom vremenu dva bombaša (samo)ubojice eksplodirala na ulazu u kabulsku zračnu luku, koja je središnje mjesto za evakuaciju preostalih zapadnih vojnika i civilnog osoblja te njihovih afganistanskih suradnika.

Posljedica: 13 mrtvih američkih vojnika, osamdesetak mrtvih Afganistanaca, uglavnom suradnika američke misije i njihovih obitelji, više od 150 ranjenih. U Washingtonu, u Bijeloj kući čekalo se hoće li pogubljeni predsjednik Joe Biden pronaći put od svojeg ureda do dvorane za konferencije za novinare? I hoće li preuzeti odgovornost za katastrofalno organiziranu evakuaciju?

Joe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:57