StoryEditorOCM
Svijetne odustaje

‘Ona sada u rukama drži ključeve američke budućnosti‘; Osvanula je na naslovnici Voguea, u znakovitom trenutku...

Piše K. Đ./JL
2. srpnja 2024. - 07:00

Prva dama Amerike po treći je put ukrasila naslovnicu Voguea, a na naslovnici je pozicionirana kao spasiteljica, jedina osoba koja "drži uho" Joea Bidena i "koja ga može uvjeriti - nastaviti s kampanjom ili se povući nakon prošlotjedne debate", piše Washington Post.

Jill Biden ključna je osoba koja svog supruga može uvjeriti da odustane od utrke, slaže se većina američkih medija. Mnogi su od njih, dapače, uputili i goleme kritike gospođi Biden na račun toga što već nije urgirala kod svog supruga da se ne kocka sa sudbinom američke demokracije.

"Ako je Joe Biden zaista iskren prema tome da je Donald Trump najveća prijetnja našoj zemlji treba dostojanstveno izaći iz izborne utrke dok još ima vremena", pisao je odmah nakon katastrofalnog debatnog nastupa američkog predsjednika i New York Times.

No, unatoč svim kritikama, čini se da je njegova najgrlatija zagovornica ostanka u izbornoj utrci njegova supruga, Jill Biden koja, reći će neki, postaje osoba koja u rukama sada drži ključeve američke budućnosti.

Prva dama Jill Biden, sin Hunter i unuci okupili su se u Camp Davidu na ranije dogovorenom okupljanju gdje su preklinjali trenutnog predsjednika da se nastavi boriti za drugi mandat na čelu zemlje.

Frustrirani timom koji je Bidena pripremao za sučeljavanje s Donaldom Trumpom, raspravljali su o tome je li neki od glavnih savjetnika zaslužio otkaz i trebaju li napraviti neke promjene u timu.

U međuvremenu, piše Jutarnji list, bivši suprug prve dame SAD-a Jill Biden, Bill Stevenson, pridružio se onima koji kritiziraju njegovu bivšu ženu jer je navodno poticala aktualnog predsjednika Joea Bidena da ostane u utrci za predsjednika, čak i nakon njegova katastrofalnog nastupa u debati s protukandidatom Donaldom Trumpom.

"Jill Biden koju sam vidio na TV-u u posljednjih pet godina više nije ista ona osoba koju sam oženio ili koju na bilo koji način prepoznajem. Postala je potpuno druga žena", rekao je Stevenson u ekskluzivnom razgovoru za The Washington Post.

Njih su dvoje, naime, bili u braku od 1970. do 1975. godine.

75-godišnji Stevenson ponosni je Trumpov pristaša, koji je godinama glasno izražavao svoju ogorčenost prema, kako ih je ponekad nazivao, ‘zločinačkoj obitelji Biden‘.

“Jednostavno ne razumijem zašto ga tako nepokolebljivo brani i održava u utrci za predsjednika, s obzirom na to da se čini kao da njemu to teško pada. Čini mi se da se ovih dana baš muči sa svime", rekao je Stevenson i nastavio govoriti o bivšoj supruzi.

"Gledao sam kako Jill raste. Bio sam ponosan na nju u određenim trenucima. Ne ljutim se, samo sam iznenađen što je vidim ispred i u središtu ove bitke, nakon što je toliko godina prolazila ispod radara. Uvijek je bila jako motivirana. Ljudi kažu da je ona ta koja sada želi biti predsjednica."

image
Mandel Ngan/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 07:02