StoryEditorOCM
Svijetstravična nesreća

Strašna nesreća u Češkoj: brzi vlak s 200 putnika sudario se s teretnim, četvero je poginulih. Objavljene su prve snimke

Piše Vijesti SD
6. lipnja 2024. - 06:48

U sudaru putničkog i teretnog vlaka u češkim Pardubicama u srijedu kasno navečer najmanje je četvero poginulih i na desetke ozlijeđenih, donose češki mediji. Brzi vlak iz Praga za slovačke Košice, s oko 200 putnika, sudario s teretnim vlakom u Pardubicama, oko 100 km istočno od češke prijestolnice.

image
Michal Fanta/Afp

Glasnogovornica lokalnih spasilačkih službi je za češku televiziju izjavila kako su navodno četiri osobe poginule, deseci su ozlijeđeni, a neki teško. 

image
Michal Fanta/Afp
image
Michal Fanta/Afp
image
Michal Fanta/Afp
image
Michal Fanta/Afp

Prema Upravi željeznica, vlakovi su se sudarili na novom stajalištu Pardubice Centrum, a sudar je prekinuo promet na koridoru prema Moravskoj, navodi se na web stranici čeških željeznica.

Prema objavljenim fotografijama i video snimkama, vlakovi su se sudarili frontalno, a najmanje je jedan vagon putničkog vlaka iskočio iz tračnica i djelomično se prevrnuo. Ministar prometa Martin Kupka rekao je da se glavna pruga između Praga i istočnog dijela zemlje mora zatvoriti dok vlasti istražuju sudar.

"Ne možemo i nećemo nagađati o uzroku nesreće", poručio je. Državna željeznička kompanija Češke željeznice priopćila je da će pruga vjerojatno ostati zatvorena najmanje 24 sata "zbog razmjera nesreće".

Ministar unutarnjih poslova Vit Rakušan i ministar prometa Martin Kupka odmah su krenuli na mjesto nesreće, a tragediju je komentirao i premijer Petr Fiala.

"Sudar dvaju vlakova u Pardubicama velika je nesreća. Svi mislimo na žrtve i stradale. Izražavam iskrenu sućut svim preživjelima," poručio je na mreži X.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 19:36