StoryEditorOCM
Svijetgeostrateške tajne

Crnogorska policija uhitila je više osoba zbog sumnje da surađuju s ruskim obavještajcima. Zašto je najmanja slavenska država toliko važna najvećoj?

Piše PSD
30. rujna 2022. - 14:31
Crnogorska policija provela je veliku akciju tijekom koje je uhićeno više osoba zbog sumnje da su odavale podatke ruskoj obavještajnoj službiAFP

Neke europske države, uključujući i najveće poput Njemačke, imale su problema s osobama koje su navodno radile za rusku stranu. S time je bila suočena i Ukrajina, koja s Rusijom ratuje.

U češljanje "ruskih ljudi" uključila se i Crna Gora, čija je policija provela je veliku akciju tijekom koje je uhićeno više osoba zbog sumnje da su odavale podatke ruskoj obavještajnoj službi. Jedan od njih navodno je djelatnik državne uprave, a cijela akcija izvedena je u suradnji s međunarodnim obavještajnim službama.

U okviru akcije pripadnika Agencije za nacionalnu sigurnost (ANB), Specijalnog državnog tužiteljstva (SDT) i Specijalnog policijskog odjela (SPO) izvršeni su pretresi na više lokacija u Podgorici i okolini, prilikom čega su predmeti "od interesa za istragu". Akciju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:05