StoryEditorOCM
Svijetevakuirali sjedište

Borci Hezbolaha napuštaju Siriju kako se intenzivira sukob s Izraelom: ‘Okupljaju se u Palmiri i povlače...‘

Piše Hina
23. rujna 2024. - 23:08

U jeku žestokih izraelskih napada na libanonsku militantnu skupinu, Hezbolah povlači svoje borce iz dijelova Sirije, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava u ponedjeljak.

Hezbolah i Iran ključni su saveznici sirijskog predsjednika Bašara al Asada te se bore na njegovoj strani otkad je u toj zemlji 2011. godine izbio rat.

Sirijski opservatorij za ljudska prava navodi da se militantne skupine odane Iranu okupljaju u središnjem sirijskom gradu Palmiri i pustinjskim područjima kako bi nadoknadile borce Hezbolaha koji su na odlasku.

Opservatorij je rekao da je Hezbolah evakuirao svoje sjedište u Palmiri i da se povukao iz okolnih područja. Sjedište je navodno predano članovima afganistanske brigade Fatemiyoun. Druge militantne skupine preuzele su skladišta oružja u regiji.

Jedinice Hezbolaha u Siriji nekoliko se dana povlače prema sirijsko-libanonskoj graničnoj regiji, objavio je opservatorij u vrijeme kada eskaliraju izraelski napadi na Libanon.

Prema libanonskom ministarstvu zdravstva, najmanje 492 ljudi je poginulo i 1645 ranjeno u izraelskim napadima na Libanon u ponedjeljak.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 23:37