StoryEditorOCM
Svijetna raskrižju

Biden inzistira na okončanju šestogodišnjeg rata u Jemenu: hoće li Amerika pokušati mir ‘pogurati‘ tenkovima i time zapravo produžiti agoniju?

Piše Lola Wright
10. ožujka 2021. - 20:01
Prema američkim izvorima, Bidenova administracija pokušava pokrenuti neposredne pregovore s jemenskim HutimaMohammed Huwais/AFP

Saudijska Arabija tvrdi da je Iran potajno dostavio jemenskim Hutima napredne rakete kojima su izveli napad na Ras Tanuru, jedan od najvećih naftnih terminala na svijetu. Ministarstvo energetike Saudijske Arabije priopćilo je kako je dronom i balističkom raketom napadnuta naftna luka i stambeno područje Aramco.

Geleri balističke rakete pali su u blizini rezidencijske četvrti Saudi Aramco u Dahranu, gdje žive tisuće lokalnih i međunarodnih zaposlenika tvrtke i njihove obitelji, prenio je portal Arab News, koji navodi i kako u napadu nema ozlijeđenih.

U priopćenju saudijskog ministarstva energetike stoji kako Kraljevstvo osuđuje ponovljene sabotaže i neprijateljstva te poziva narode i organizacije svijeta da se zajedno suprotstave napadima koji su usmjereni na civilne objekte te s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:50