StoryEditorOCM
Regijau regiji

Vučić izdao zapovijed, srpska vojska je u stanju pripravnosti, podignuli su razinu borbene spremnosti zbog situacije na Kosovu: ‘Mi smo za dijalog, ali...‘

Piše Hina
1. studenog 2022. - 11:59
Serbian President Aleksandar Vucic attends a press conference with the Hungarian Prime Minister and the Austrian Chancellor in Budapest on October 03, 2022 after their meeting on the margins of an immigration summit. (Photo by ATTILA KISBENEDEK/AFP)Attila Kisbenedek/Afp

Vojska Srbije od utorka je "u stanju pripravnosti" i "podignuta je razina borbene spremnosti" zbog stanja na Kosovu, izjavio je srbijanski ministar obrane Miloš Vučević, navodeći da je to zapovijed predsjednika Aleksandra Vučića.

Nove napetosti između Beograda i Prištine ponovno su dospjele u prvi plan nakon što je u ponoć u noći na utorak istekao rok koji je kosovska vlada ostavila za primjenu odluke o zamjeni registarskih tablica izdanih u Srbiji, koje koriste Srbi na Kosovu.
Vučević je u gostovanju na TV Happy rekao da se Srbija zalaže za dijalog, ali i da je vojska spremna izvršiti svaki nalog predsjednika Vučića, koji joj je po Ustavu glavni zapovjednik, kako bi zaštitila "sve građane Srbije, uključujući i Srbe na Kosovu".

"Srbija je za dijalog. Bolje je tisuću d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 08:45