StoryEditorOCM
Regija‘đe su političari?‘

Pogledajte video neočekivane pomoći poplavljenima u Kiseljaku. Izazvao i niz komentara: ‘Neće doć foteljaš...‘

Piše vijesti sd
4. listopada 2024. - 12:36

Velike poplave zahvatile su Bosnu i Hercegovinu, a njihov intenzitet je toliki da su odnijele 20 ljudskih života. Najteže je u prometno izoliranoj Jablanici u kojoj ima 15 poginulih. 

Među teže ugroženim gradovima, uz Konjic, je i Kiseljak. O ugroženosti grada i stanovnika svjedoče i fotografije, ali i video koji je objavljen na Facebook stranici CRNA Hronika BIH.

U videu se vide visoko poplavljene kuće iz kojih su se stanari izmjestili na više katove, na kojima su ostali zarobljeni pred visokom vodom. Kako snalažljivosti i humanosti ovdašnjih stanovnika nema zapreka, tako se vozač bagera s pomoćnikom sjetio kako pomoći zarobljenim ljudima. Gusjenice moćnog građevinskog stroja prešle su preko vode, a kran je bio dovoljno visok da se protegne do kata kuće, a koš dovoljno širok da u njega stane dvoje spretnih i pokretnih ljudi.

Za minutu-dvije oni su se našli na suhome.

Video objavljen prije sat vremena izazvao je više od sto komentara. "Đe su političari, ovi što se lupaju u prsa da su za narod?"; "Najgore su poplave, doživjela sam više puta isto i znam kako je ovom narodu";

"Neće doć foteljaš da pomogne nego opet radnik jer samo se sličan sličnom nađe u nevolji. Hvala bageristima, hvala vatrogascima i običnom smrtniku, pomozi Bože svima u nevolji, preteška je. I voda i vatra odnose sve";

"Jesu li životinje pustili slobodne, ili su im zatvorene i na lancima?"; "Vozaća bagera proglasiti herojem, a ne neke tamo o.ebine", dio je komentara.

image

Poplavljenim stanovnicima Kiseljaka često je nemoguće izaći iz kuća

Antonio Balicć/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 12:50