StoryEditor
Regijapotvrdila SIPA

Uhićen Mostarac zbog prijetnji kardinalu Puljiću: na YouTube postavio snimku u kojoj sjekirom ‘razbija glavu‘ vrhbosankom nadbiskupu

Piše Hina, PSD
19. svibnja 2020. - 15:31
Tomislav Krišto/HANZA MEDIA

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je muškarca iz Mostara zbog prijetnji vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, potvrdila je u utorak Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

U priopćenju SIPA-e stoji kako je muškarac priveden u ponedjeljak osumnjičen za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Lokalni mediji izvjestili su kako je uhićen Haris Pendić koji je na YouTube-u postavio video snimku u kojoj je prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise koju je predvodio u sarajevskoj katedrali za žrtve Bleiburga.

Na snimci je vitlajući sjekirom uputio izravne prijetnje smrću kardinalu Puljiću, a pritom je iznio i niz uvreda katolicima i Hrvatima u BiH i televiziji koja je prenosila misu, nazivajući ih Ustašama.

Tijekom svoj video obraćanja cijelo je vrijeme držao sjekiru kojom u jednom trenutku figurativno razbija glavu kardinalu Puljiću nazivajući ga ustašom i pedofilom.

Podsjećamo, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uz velike mjere sigurnosti i policijske snage u subotu je u Sarajevu održana sveta misa za žrtve Bleiburga. Uoči, tijekom i nakon održavanja same mise tisuće fanatiziranih ljudi je hodalo glavnom ulicom noseći zločinačke simbole propale Jugoslavije i Josipa Broza Tita.

Misa je izazvala brojne prijepore u BiH i optužbe da Crkva rehabilitira ustaštvo.

#VINKO PULJIĆ

Izdvojeno

21. svibanj 2020 15:37