StoryEditorOCM
Regijapotraga za dokazima

Tijela ubijene djevojčice Danke još nema; samo jedan čovjek zna gdje se ono nalazi: ‘Najlukaviji je od svih‘

Piše vijesti sd
9. svibnja 2024. - 10:32
Danka Ilić i njene ubojice, tajnu tijela trebao bi znati jedan čovjek (ilustracija)Društvene mreže/Slobodna Dalmacija

Prošlo je već mjesec i pol dana otkako je kod Bora ubijena dvogodišnja djevojčica Danka Ilić policija i javnost pitaju se gdje je tijelo ubijene djevojčice.

Do sada je u slučaju ispitano 17 svjedoka. Sumnja se da samo jedna osoba zna gdje se nalazi tijelo djevojčice, a to je Rade Dragijević, koji se nalazi u pritvoru. On je otac Dejana Dragijevića, koji je priznao da je ubio Danku Ilić.

- On pokazuje najvišu razinu inteligencije i lukavosti. Nedugo nakon što je uhićen promijenio je odvjetnika i čini se da misli samo na svoju obranu. Zbog toga se sumnja da je on ključ pronalaženja tijela djevojčice, piše Blic.

image

Ubojstvo djevojčice Danke Ilić još nije zaključeno

Screenshot Društvene mreže

- Tužiteljstvo je naložilo i vještačenje GPS uređaja sa službenog vozila JKP "Vodovod" kako bi se utvrdila trasa kretanja navedenog vozila, za kritično vrijeme - kažu u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru.

To je tužiteljstvo potvrdilo informaciju koja se pojavila u pojedinim medijima da nova DNK vještačenja koja su stigla u tužiteljstvo ne pokazuju da postoje biološki tragovi ubijene Danke.

DNK vještačenje 500 tragova

Riječ je o DNK vještačenjima više od 400, od ukupno 500 tragova, izuzetih iz vozila JKP "Vodovod" kojim su se, kako se sumnja, prilikom zločina koristili osumnjičeni Dejan Dragojević i Srđan Janković.

- U dosad pristiglim rezultatima vještačenja nema bioloških podudarnosti s DNK djevojčice. No, važno je napomenuti da je ovo samo dio vještačenja, jer ima mnogo predmeta. Sada je stiglo tek nekoliko prvih izvješća. Očekujemo da stignu i ostali, potvrdio je za Informer tužitelj Miodrag Canović.

image

Dalibor Dragijević i Danka Ilić, njihove smrti istražuju različita tužiteljstva
 

Screenshot Društvene mreže

Osim ovog skupa materijalnih tragova, na Biološkom fakultetu u Beogradu u tijeku su i vještačenja bioloških tragova alata iz kuća osumnjičenih i drugih predmeta pronađenih na terenu.

Više javno tužiteljstvo u Nišu ovlašteno je da poduzme radnje i mjere za utvrđivanje okolnosti pod kojima je 7. travnja 2024.godine smrtno stradao Dalibor Dragijević iz sela Zlot, grad Bor.

On je uhićen zbog sumnje da je pomogao bratu u rješavanju tijela. Poslije uhićenja određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega je preminuo u policijskoj stanici u Boru, piše Blic.

image

Policija je obavila posao na terenu, sada rade laboratoriji

Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 22:38