StoryEditorOCM
RegijaTROJICA OPTUŽENIH

Roditelji Danke Ilić nakon podizanja optužnice za ubojstvo: ‘Nadamo se doživotnoj robiji za njih. Da vidimo što će biti‘

Piše Vijesti SD
24. rujna 2024. - 20:29
Stanovnici Bora ostavljaju medvjediće, poruke, svijeće i cvijeće za dvogodišnju djevojčicu Danku IlićRanko Šuvar/Cropix

Miloš i Ivana Ilić, roditelji ubijene Danke Ilić, oglasili su se nekoliko sati pošto je obznanjeno da je protiv Dejana i Radoslava Dragijevića, kao i Srđana Jankovića podignuta optužnica.

"Teško nam je, za dva dana je šest mjeseci od njene smrti. Kako da obilježimo to, kad ne znamo ni gdje je ni što joj je. Lakše mi je kada sam čuo da to ide dalje", kazao je otac, misleći na sudski proces, piše Mondo.rs.

Ivana je ispričala da je boli kada čuje da netko za smrt njene kćerkice Danke krivi nju. "Dobro je da je podignuta optužnica, vjerujem da postoje dokazi koji će dovesti do pravde. Boli me kada čujem da neko za smrt našeg djeteta okrivljuje mene, majku", ispričala je Ivana.

- Strašno je kada vidite što se sve piše u raznim komentarima. Zato se i ne oglašavam više - rekao je Miloš.

- A suđenje znači i suočavanje oči u oči s optuženima. "Već sam to doživio na saslušanju. Grozan je osjećaj. Nadam se doživotnoj robiji za njih - dodao je.

Majka Ivana prisjetila se još jednog detalja: "Sjetite se da su Dejan i Srđan, kada se pojavio snimak iz Beča rekli: ‘Brate, izvukli smo se‘", kazala je. Preostaje samo da čekati.

- Da vidimo što će biti - zaključuje Ivana.

Dejanov otac Radoslav Dragijević, optuženi za sudjelovanje u zločinu ranije se oglasio sa šokantnim tvrdnjama. On negira bilo kakvu umiješanost u ubojstvo njega i njegovih sinova Dejana i pokojnog Dalibora i iznosi tvrdnje da je mala Danka živa i da se nalazi u Düsseldorfu.

Šokantne tvrdnje optuženog za ubojstvo djevojčice: ‘Danka Ilić je živa, prodana je i nalazi se u Njemačkoj‘

}Dušan Janković, otac Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubojstvo male Danke, s nestrpljenjem čeka početak suđenja i negira bilo kakvu krivicu svoga sina u ovom zločinu, piše Telegraf.rs.

Premda nema dokaze, nije obuhvaćen istragom niti se želi miješati u rad pravosuđa, kako kaž, ovaj čovjek ne prihvaća ni činjenicu da je maloj Danki oduzet život. Tvrdi da ne poznaje Radoslava, oca Dejana Dragijevića, ali se slaže s njegovim šokantnim tvrdnjama da je Danka oteta.

"Ona je, da kažem, u dobrim rukama, netko se o njoj brine, svašta se spominjalo u javnosti, a sad su te priče utihnule. Ne znam, samo se nadam da ću vidjeti svog sina, od travnja nismo prozborili ni riječ, valjda će ga pustiti...", kaže. Srđan je njegov jedinac i tješe ga vijesti da psihički nije posrnuo u pritvoru.

"Oni su na to imanje ušli kako bi obavili nuždu, kao što su to više puta radili, i nastavili su dalje...", ostaje pri obrani svog sina Srđana njegov otac Dušan, prenosi Telegraf.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 20:54