StoryEditorOCM
Regijasve je snimljeno

Prostački ispad premijerke Srbije u Skupštini: Udarila je u mikrofon i rekla ‘Go*nari odvratni!‘

Piše vijesti sd
19. svibnja 2023. - 22:49

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagirala je burno na sjednici Narodne skupštine Republike Srbije na navode opozicije o članici Radne grupe za mentalno zdravlje, a nakon izlaganja čak je udarila u mikrofon i dijelu opozicije navodno rekla "govnari", piše N1 Televizija.

Naime, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke izjavio je da je u Radnoj grupi za mentalno zdravlje i sigurnost mladih i Milica Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, koja je, kako tvrdi Aleksić, „kućni prijatelj Kecmanovića“, roditelja dječaka koji je počinio ubojstvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

- Formirate tim Vlade za podršku mentalnom zdravlju, koga stavljate u taj tim, pored šefova Vlade? Stavljate doktoricu Milicu Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, igrom slučaja ta gospođa je kućni prijatelj Kecmanovića, ne znam znate li to, igrom slučaja... - rekao je Aleksić.

Zastupnik se nakon toga premijerki obratio ovim riječima: "Nemojte se zgražavati nego me slušajte, ne pričam napamet... i te kako je poznavala K. K." Premijerka je na to burno reagirala.

- Napali ste ženu koja je potpredsjednik, praktično najveći naš ekspert koji vodi grupu za mentalno zdravlje djece – direktorica Instituta za mentalno zdravlje, specijalistica psihijatrije Milica Pejović Milovančević i redovni profesor na fakultetu i vi se usuđujete njoj da kažete nešto. Zašto? Zato što je pristala biti u radnoj grupi. A što želite? Da žena napusti Radnu grupu, je li to dobro za zemlju i djecu? Kako vas nije sramota spominjati tu ženu? Vidjela sam je dva puta u životu i za nju imam samo riječi hvale. Ta žena, kad se dogodila tragedija, ovo monstruozno ubojstvo, ušla je sa svojim timom u školu i od tada nije izašla iz te škole, radila s djecom, nastavnicima i roditeljima dan i noć, tako da su roditelji rekli: ne želimo nekog drugog. Vi ste nju danas stavili na tapet, kako vas nije sramota? Razumijete li da postoji nešto što je iznad politike, možete li u svojoj glavi lokalnog sjecikese, da postoji nešto što se ne dira? Ne branim sebe, već najstručnije ljude u ovoj zemlji - rekla je Brnabić, obraćajući se zastupnicima iz Narodne stranke.

Pitala ih potom je žele li iz zemlje otjerati najbolje ljude.

Govoreći o ženama žrtvama obiteljskog nasilja, rekla je da svake godine kada je opozicija bila na vlasti bilo više ubijenih žena u obiteljskom nasilju, nego prošle, pretprošle i godine ranije, piše  N1 Televizija.

- Što se tada niste bavili time, što tada niste davali ostavke? Jeste li tada imali opoziciju koja vas je optuživala za smrt žena? Niste. Znate zašto? Zato što ste u opoziciji imali prije svega ljude, a poslije političare. A mi danas imamo lokalne sjecikese koji nikakve veze nemaju s moralom, nikakve veze nemaju s etikom i s tim što znači da se borimo za našu djecu… Je li vas briga? Baš vas briga, napali ste ženu koja se bori za mentalno zdravlje ove djece, sram vas bilo - rekla je premijerka i udarila u mikrofon.

Ipak, prije nego što ga je u potpunosti isključila, moglo se čuti kako je rekla „Go*nari odvratni!“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:07