StoryEditorOCM
Regija‘pravda‘ u markama

Poznati glumac osuđen za bludničenje nad maloljetnikom neće u zatvor, otkupio je kaznu; poznato i koliko je platio!

Piše vijesti sd
20. rujna 2024. - 19:52

Glumac Moamer Kasumović poznat kao Damir Fazlinović iz serije "Lud, zbunjen, normalano", osuđen je na godinu zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom.

- Na osnovi evidencija Tužiteljstva KS, informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog kaznenog djela bludne radnje, a koji je pravomoćno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine - potvrđeno je iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo, piše Avaz.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga su uslijedili prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom prema kojoj je Kasumović dobio godinu zatvora.

image
Jure Miskovic/cropix/Cropix

Iz Općinskog suda Sarajevo, potvrđeno je za Avaz da je Kasumović otkupio kaznu uplativši 36.500 KM (18.250 eura) te nije išao u zatvor.

- Osuđeni M.K., rođen .... godine u B.P., je dana 14. studenog 2023. godine izvršio uplatu kompletnog iznosa novčane kazne u iznosu od 36.500,00 KM, po presudi Općinskog suda u Sarajevu od 19. listopada 2023. godine, odnosno rješenjem o ispravci presude Općinskog suda u Sarajevu od 21.listopada 2023. godine, a kojom presudom, odnosno rješenjem je usvojen zahtjev osuđenog za zamjenu kazne zatvora u novčanu kaznu, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda Sarajevo.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 20:08