StoryEditorOCM
Regijafemicid u bih

Ovo je majka dvoje djece koju je jutros ubio suprug. Dva puta ga je prijavljivala za nasilje, nedavno ga je napustila

Piše Vijesti SD
12. kolovoza 2024. - 17:37

Anđelka M. (34), koja je ubijena jutros u Šipovu, BiH, u dva je navrata podnijela prijave za obiteljsko nasilje protiv nevjenčanog supruga Nikole Cumba (38), a jedna od tih istraga je obustavljena jer je Anđelka odustala od kaznenog progona.

Cumbo je osumnjičen da je jutros u automobilu hicima iz pištolja ubio nevjenčanu suprugu Anđelku, nakon čega se pokušao ubiti hicima sebi u glavu. Ona je na mjestu ostala mrtva, a Cumbo je s prostrijelnom ranom glave prevezen u KBC Republike Srpske gdje je operiran i nalazi se na umjetnom disanju.

Izvor blizak istrazi otkriva da je Anđelka prvu prijavu protiv Cumba podnijela 2023. godine, a drugu u svibnju ove godine, piše ATV.

- Policija je u oba slučaja postupila po prijavi i protiv Cumbe podnijela izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka. U jednom slučaju istraga je obustavljena, jer je oštećeni odustao od kaznenog progona, dok je drugi izvještaj još u tijeku - kaže dobro obaviješteni izvor.

Nakon napada u svibnju, Anđelka je napustila Cumba i živjela kod rođaka s njihovo dvoje djece, od dvije i šest godina. No, svjedoci tvrde da su i nakon toga ostali u kontaktu te da su viđani zajedno.

Dosadašnja istraga pokazuje da je Anđelka jutros odvezla djecu na čuvanje kod Cumbinih roditelja. Nikola je navodno čekao ispred kuće, a kada je ona ostavila djecu, sjeo je u automobil i, kako se sumnja, počinio jeziv zločin, a zatim se pokušao ubiti.

Još nije poznato gdje je i kako Cumbo nabavio pištolj, no najvjerojatnije je riječ o ilegalnom oružju, koje je predmet daljnje istrage.

Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci priopćilo je da se Nikola Cumba tereti da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo iz članka 3. (tko liši života člana svoje obitelji kojeg je prethodno zlostavljao), za koje je zapriječena kazna od najmanje prijeti deset godina do doživotne robije, prenosi Srpskainfo.

- Uviđaj na licu mjesta izvršio je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Matijaš Slavica, zajedno sa policijskim službenicima PU Mrkonjić Grad. Tužitelj je naložio poduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na utvrđivanju okolnosti počinjenog kaznenog djela, a bit će naložena i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. saopćeno je iz OJT Banjaluka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 11:26