StoryEditorOCM
Regijaevo kako se brani...

Osumnjičeni za ubojstvo male Danke napokon progovorio pa izjavio nešto nevjerojatno! Majka nestale djevojčice šokirana

Piše vijesti sd
4. lipnja 2024. - 13:43

U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru završeno je saslušanje Srđana Jankovića (50), jednog od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić (2), nakon čega je Janković brzo vozilom Hitne pomoći vraćen u zaječarski pritvor.

Kako saznaje Kurir, on je izjavio da o ubojstvu devojčice - ne zna ništa.

- Djevojčicu tog dana uopće nisam vidio, zapravo nikad u životu nisam je vidio - rekao je navodno Janković tijekom rasprave.

Postavljeno mu je stotinjak pitanja i na sva je odgovorio.

Podsjetimo, Janković je s lisicama na rukama i nogama, u pratnji policijskog službenika, doveden u zaječarsko tužiteljstvo nekoliko minuta prije početka ročišta koje je bilo zakazano za 10 sati.

image

Policijska potraga u Banjskom polju

Ranko Šuvar/Cropix

Podsjetimo, djevojčica Danka Ilić (2) iz Bora u Srbiji nestala je 26. ožujka kada je s majkom i bratom došla u Banjsko polje, a nakon višednevne danonoćne potrage za njom u javnost je izašla strašna vijest da je mala Danka ubijena. Za taj zločin osumnjičeni su Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, obojica zaposleni u JKP "Vodovod" Bor. Dragijević je tijekom ispitivanja priznao da je počinio zločin, a rekao je i da su mu u skrivanju tijela pomogli otac i sada pokojni brat Dalibor Dragijević.

S druge strane, Janković se cijelo to vrijeme branio šutnjom, a 17. travnja došlo je do bitne promjene, kada je odlučio promijeniti branitelja. Očito je s novim odvjetnikom  u međuvremenu pripremao obranu, s obzirom da je odlučio progovoriti.

Inače, na obojici osumnjičenih za ovaj brutalan zločin obavljeno je psihijatrijsko vještačenje.

Zaključak vještaka je da su obojica uračunljivi, utvrdili su da ne boluju od psihičkih ili bilo kakvih drugih poremećaja te da su sposobni shvatiti težinu i značaj svojih djela.

Majka male Danke, Ivana Ilić, oglasila se nakon Jankovićeva saslušanja. Ostala je zatečena nakon što je saznala da je ovaj branio i navedenom izjavom.

- Sad sam zatečena, ne znam što bih rekla! Tko je onda bio drugi u autu, vidjela sam dvojicu u autu na brdu? Ništa mi nije jasno... Ako ništa nije napravio, kako kaže, zašto je šutio dva mjeseca?! Pod velikim sam stresom - rekla je Ivana Ilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 15:47