StoryEditorOCM
Regijavraćen s granice

Osmanu Mehmedagiću zabranjen ulazak u Hrvatsku: ‘Očekivano, kada se pogleda što je radio prvi milicajac Izetbegovića‘

Piše Vijesti SD
4. srpnja 2024. - 12:24
Bajakovo, 310122. Na granicnom prijelazu Bajakovo zapljenjeno je vise od 10 tona duhanske melase za pusenje u vodenim lulama (nargilama). Na fotografiji: granicni prijelaz Bajakovo.Vlado Kos/

Osmanu Mehmedagiću Osmici, bivšem direktoru OSA-e, koji je krajem prošle godine uhićen zbog zloupotrebe položaja, zabranjen je ulazak u Hrvatsku.

Dnevni Avaz saznaje da je Osmica jučer vraćen s granice, te mu je objašnjeno da mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

‘No, kada se pogleda što je radio prvi milicajac bračnog para Izetbegović, kako je dok je bio na čelu OSA-e zaokružio aferu "Vahabija", optužio SOA-u, hrvatskog konzula u Tuzli i poznatog novinara ovoga kroz odabrane medije Matu Đakoviću, onda ova odluka hrvatskih službi nije neočekivana.

Sada je samo pitanje hoće li to učiniti i druge zemlje EU, koje imaju jedinstvenu unutarnju i vanjsku politiku‘, piše Avaz..

Podsjetimo, Ranko Debevec, suspendirani predsjednik Suda, i Mehmedagić uhićeni su sredinom prosinca prošle godine zbog sumnje da su zlouporabili položaj i krivotvorili službenu ispravu.

Tada su im određen pritvor u kojem su proveli gotovo tri mjeseca, nakon čega su im izrečene mjere zabrane.

Istraga u odnosu na Debevca kasnije je proširena na "primanje dara za trgovinu utjecajem", te "lažno predstavljanje" i "povredu Zakona o ravnopravnosti spolova".

Protiv njih će uskoro biti podignute optužnice.

Pitanje je i kada je Sud BiH Osmici ukinuo mjeru zabrane putovanja koja je bila na snazi ​​do sredine svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 12:26