StoryEditorOCM
Regijašokirao ih

Hrvat na Euru stavio kokardu na glavu: ‘Nema za mene razlike. Moja obitelj ovdje navija za Srbiju i Hrvatsku!‘

Piše Vijesti sd
14. lipnja 2024. - 18:44

Prije treninga Srbije u Augsburgu, novinari beogradskog Telegrafa naletjeli su na Hrvata iz Slavonskog Broda Ivicu Matanovića. A on je na glavi nosio, ni više ni manje - nego srpsku šajkaču s kokardom.

„Zapeo nam je za oko jer je bio okružen djecom, a na glavi je imao kapu s kokardom. Nakon poziranja našem fotoreporteru rekao je rečenicu koja nas je šokirala u sekundi, prenosi Telegraf.

- Da vam kažem nešto, ja sam Hrvat - rekao je Ivica te dodao:

„Nema za mene razlike. Moja obitelj ovdje navija za Srbiju i Hrvatsku, idemo srcem... - kazao je Matanović. Na pitanje kako to da su Srbi i Hrvati složni kada se nađu u inozemstvu odgovorio je:

- Ljudi se dijele na dobre i loše. Ne dijele se na nacije. Znači, ja sam jednostavno tu, srcem za Srbiju.

Upitan što očekuje od Srbije na Europskom prvenstvu, on je, piše beogradski medij odmah uočio i ono što je bio problem godinama unazad.

- Očekujem da budu malo više tim, da se zbiju za svoju državu, da možemo slaviti ovdje... Zanimalo ih je i bi li volio da se tijekom prvenstva sastanu Srbija i Hrvatska kazao je kako ne bi.

- Ne bih volio. Volio bih tek u finalu da ih vidim..., poručio je.

https://www.instagram.com/reel/C8KJFXUoJ90/?utm_source=ig_web_copy_link
 

A tko bi bio bolji u tom potencijalnom finalu?

- Po kvalitetu Srbija, a po zajedništvu Hrvatska, veli i dodaje kako pamti prve utakmice Srbije i Hrvatske poslije rata, kao i dramu u Zagrebu kada je bilo 2:2 na Maksimiru 1999. godine.

S Ivicom su bili i članovi njegove obitelji koji su nosili obilježja Srbije i Republike Srpske, a onda su novinari saznali da mu je supruga Srpkinja iz Zvornika, pa je sve postalo mnogo jasnije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 18:44