StoryEditorOCM

Cemex-u Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Bosnu i Hercegovinu

Piše PROMO
5. srpnja 2024. - 13:17
01.07.2024., Zagreb - Mozaik Event Centar. 19. konvencija Hrvatskih izvoznika i 17. dodjela nagrada Zlatni kljucSanjin Strukic/pixsell/Pixsell

Cemex Hrvatska nagrađen je Zlatnim ključem, nagradom koju dodjeljuje udruženje Hrvatski izvoznici, za najbolji izvoz u Bosnu i Hercegovinu u 2023. godini.

Nominiran uz uspješne domaće izvoznike Podravku i Kraš, Cemex je odnio nagradu Zlatni ključ u ovoj kategoriji koju mu je dodijelilo povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGOR-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a, HRT-a i CRANE-a. Nagrada je dodijeljena na svečanosti upriličenoj u sklopu 19. konvencije Hrvatskih izvoznika. 

“Izvoz je jedna od strateških komponentni našeg poslovanja, a Bosna i Hercegovina posebno nam je važno tržište na kojem sudjelujemo u značajnim građevinskim projektima. Pristup koji uključuje ne samo isporuku materijala vrhunske kvalitete i različitih vrsta namjena, nego i pružanje savjetodavne podrške u primjeni, već nam godinama osigurava značajno mjesto na ovom tržištu pa nam je stoga ovo priznanje posebno važno”, rekao je Joško Bašić, Cemexov voditelj prodaje cementa za Bosnu i Hercegovinu.  

Cemex Hrvatska posluje u regiji koja obuhvaća Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju, kao i na brojnim drugim europskim tržištima. Učinkoviti i inovativni Cemexovi materijali grade i brojne infrastrukturne i građevinske projekte širom Bosne i Hercegovine, poput Koridora 5C ili Hidroelektrane Dabar.

image

01.07.2024., Zagreb - Mozaik Event Centar. 19. konvencija Hrvatskih izvoznika i 17. dodjela nagrada Zlatni kljuc

Sanjin Strukic/pixsell/Pixsell

Kompanija svoju strategiju ostvaruje na načelima održivog razvoja, osiguravajući dobrobit svojih zaposlenika, okoliša i lokalnih zajednica u kojima posluje. Svoju klimatsku strategiju Budućnost na djelu Cemex temelji na dekarbonizaciji proizvodnje te korištenju čiste energije, ali i razvoju niskougljičnih i, u konačnici, ugljično neutralnih građevinskih proizvoda od kojih su niskougljični cementi na tržištu dostupni već sad pod brendom Vertua.

Također, od kraja prošle svi Cemexovi cemenati nose i Environmental Product Declaration (EPD) certifikate tipa III, koje daju informaciju kupcima o ugljičnom otisku proizvoda tijekom cijelog njihovog životnog ciklusa. Cemex je prvi hrvatski proizvođač građevinskih materijala koji daje ovu vrstu neovisno potvrđene informacije o životnom ciklusu proizvoda svojim kupcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 13:58