StoryEditorOCM
Politika‘Rat‘ koji ne jenjava

Naš novinar istražio korijen ‘mržnje na vrhu‘: jedni kažu da je sve počelo kad su Plenković i Milanović zarađivali za kruh na Zrinjevcu, a drugi da je pobjeda Hvaranina u Sinjaninu sve užgala. Nije oprostio

7. svibnja 2022. - 23:00
Na političkom polju Plenković i Milanović sučelit će se prvi put na izborima. U srazu dva Dalmatinca, Hvaranin će pobijediti Sinjanina. Macan kaže da je taj poraz jako teško pao Milanoviću i u njemu će tražiti svu zlu krvJoško Ponoš/Cropix

U nešto manje od 30 godina Andrej Plenković i Zoran Milanović prevalili su put od kolega u Ministarstvu vanjskih poslova do, kako će to nedavno napisati kolumnist T-portala, 'najboljih (ne)prijatelja'.

Što je i kada krenulo krivo kada je u pitanju odnos dva najjača hrvatska političara, danas se pitaju ne samo oni koji ih poznaju, već i cijela javnost.

Nemali je broj onih koji će reći da se obostrani animoziteti vuku iz vremena dok su kruh zarađivali na Zrinjevcu. Milanović, koji je i stariji, došao je godinu dana ranije u MVP. Bilo je to u mandatu Mate Granića, kojemu je desna ruka bio Ivo Sanader. Potonji će se kasnije hvaliti kako je upravo on zaslužan za prijem obojice u službu, iako neki drukčije tvrde.

Njima se bavio Granić

- Istina vam je – kaže nam jedan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:00