StoryEditorOCM
PolitikaKOLEGIJALNA PODRŠKA

Gordan Lauc podržao Primorca za predsjednika RH: ‘Hrvatska bi s njim bila bolja nego što je danas‘

Piše Vijesti SD
11. kolovoza 2024. - 15:05

Hrvatski molekularni biolog Gordan Lauc napisao je na društvenoj mreži X poduži osvrt koji se može sažeti kao pružanje podrške kandidaturi Dragana Primorca za predsjednika RH. 

Podsjetio je Laus svoje čitatelje na vrijeme od prije 4 godine kada su mnoge ljudske slobode zbog koronavirusa koji je tada harao bile ugrožene. Sebe je, tada u ulozi člana Vladinog Znanstvenog savjeta, predstavio lučonošom slobode koji je stao u obranu ljudskih sloboda, a Dragan Primorac mu je bio u tome suborac, objasnio je Lauc.

image

Dragan Primorac

Sasa Buric/Cropix

- I kod nas je pripremljena i Znanstvenom savjetu prezentirana odluka o vrlo strogom ograničavanju izlaska iz kuća, koje bismo smjeli napustiti samo svaki treći dan na kratko vrijeme. Srećom, tom prijedlogu se nakon mene usprotivio i Dragan Primorac, a nakon njega još neki članovi savjeta i odluka je odgođena.

Profesor Primorac i ja smo uspjeli organizirati veliku studiju, koja je u suradnji s desetak bolnica širom Europe pokazala da je virus jako sezonalan, tj. da se ne moramo bojati širenja pandemije ljeti. Iako smo zbog tih tvrdnji bili snažno napadani i cenzurirani u medijima, Vlada je povjerovala rezultatima naših istraživanja, „mjere“ su ukinute i Hrvatska je bila jedna od rijetkih zemalja koje su imale normalnu turističku sezonu 2020. godine - napisao je Lauc.

Napomenuo je da je njegov osvrt, prvotno objavljen na Facebooku, netragom nestao s te društvene mreže, što je, navodi, samo još jedan dokaz da ljudske slobode nisu prestale biti ugrožene ni nakon korona pandemije. Zato je podršku svom prijatelju Draganu Primorcu obrazložio nastavkom borbe za slobodu koja je započeta godinama ranije.

- Dragan Primorac ulazi u još jednu bitku u kojoj će pokušati ovu našu malu zemlju učiniti boljom. Dragan je moj prijatelj već skoro 30 godina i ja sam siguran da bi Hrvatska s njim kao predsjednikom bila bolja, nego što je danas. No to je moje osobno mišljenje s kojim se nitko ne mora složiti. Međutim, ovo gore što sam napisao su činjenice i nedvojbeno je da je Hrvatska već danas zbog njega bolje mjesto, nego što bi bila da oni nije bio član Znanstvenog savjeta u pandemiji - zaključio je Gordan Lauc.

image

Gordan Lauc

Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 19:30